in

The Body Shop lägger ner i Sverige

The Body Shop
Bild från The Body Shops hemsida.

Webshoppen har legat nere i veckor, och beautykedjan har gått i konkurs i flera länder. Nu kommer beskedet att The Body Shop lägger ner sin verksamhet i Sverige. Mer

The Body Shop lägger ner sin verksamhet i Sverige. Det framgår av bolagsstämmans protokoll som Market tagit del av. ”Efter vederbörligt och noggrant övervägande, föreslog och beslutade aktieägaren att bolaget ska träda i frivillig likvidation ….” står det bland annat. Enligt Bolagsverket är likvidation beslutad och trädde i kraft den 19 april. Beskedet kommer efter att kedjan krisat en längre tid.

Personal har fått gå, butiker har bommat igen och i flera länder har The Body Shop begärts i konkurs. Vi svenska konsumenter har tvingats ta farväl av flera The Body Shop-butiker sedan årskiftet, och de senaste veckorna har kedjans svenska hemsida legat nere. På själva butiksdelen av sajten har besökare mötts av ett meddelande som säger att hemsidan uppdateras med nya och spännande funktioner. Dessutom en rad som manar till lugn: ”Du behöver inte oroa dig – vi är snart tillbaka”. Men nu försvinner alltså The Body Shop helt från den svenska marknaden.

bs 1

The Body Shop har gått i konkurs i flera länder

I februari försattes The Body Shop i konkurs i Danmark och Belgien, och i början av mars var det den amerikanska marknadens tur att ta farväl av kedjan. Under våren skalar Storbritannien ner på verksamheten rejält – och stänger 75 butiker runt om i landet.

VeckoRevyn har sökt The Body Shop för kommentar.