in

”Bloggen gör mig till en bättre mamma”

engladrag
Intervju - Engla Pettersson

Med bloggen Englas showroom visade Engla Pettersson vägen för en hel generation av modebloggare. Men idag har modet fått dela plats med dottern Jolie…

Mer

englaklar1

Engla var en av våra första stora modebloggare. Men när hon inte skriver om coola kläder eller myser med dottern Jolie, arbetar hon med att köra datastyrda maskiner i en stor industri.
– Det blir en perfekt mix att arbeta med det på dagarna och sedan helt byta värld och skriva om mode på bloggen. Det har ju blivit som mitt andra arbete.

Hur hinner du med allt?

– Det är inte svårt eftersom jag gör det jag brinner för.Jag får vara kreaktiv på bloggen och det är ingen uppoffring att arbeta mycket när du gillar det du gör. Jag tror även att det gör mig till en bättre mamma eftersom jag mår bra och är glad.

Hur mycket mamma är du på bloggen och hur mycket modetjej?
– Jag är inte så mammig på bloggen, men jag skriver om min och Jolies vardag och lägger upp fina bilder på henne. Jag älskar fortfarande att skriva om kläder och mode.

englaklar2

Hur tänker du när det kommer till att visa upp Jolie?
– Eftersom jag inte vill fläka ut för mycket om mitt privatliv avstår jag från att skriva precis allt om henne. Vissa saker skriver jag, men andra saker väljer jag att behålla för mig själv.

Har dina läsare haft åsikter om hur du uppfostrar Jolie?

– Ja, det är många som har åsikter, men de är ju inte insatta i hur vi har det. Alla föräldrar har sitt sätt att uppfostra sina barn på och det tycker jag att alla får respektera.

Ni gifte er för två år sedan och Jolie är snart två år gammal. Var det så välplanerat som det låter?
– Nej. Vi har längtat efter barn de senaste åren eftersom vi känt att vi fått en trygghet med jobb och hus. Men det var inte så lätt för oss att bli med barn. Det tog lång tid, så när vi väl fått Jolie var hon otroligt efterlängtad.

Läs Englas blogg här.