in

Artisten ISA blev utbränd: ”Jag ville vara bäst på allt”

isa intervju

ISA är tillbaka med mer power än någonsin. Mer

Isa Tengblad, 19, är mer känd som bara ISA för svenska folket. Hon har deltagit i Melodifestivalen två gånger, släppt ett album och nu har hon även startat ett eget skivbolag. Vi tog ett snack med Isa vad hennes senaste självbetitlade singel handlar om, hur hon tagit sig tillbaka efter att hon blev utbränd förra året och vad de största utmaningarna med att starta ett skivbolag varit.

Hej Isa! Vad handlar din nya låt I.S.A om?

– Den handlar om att stå upp för sig själv och att vara stolt över att sticka ut. Det är ett pepptalk till alla där ute som kanske väljer att vara och klä sig som alla andra för att de inte vågar vara sig själva fullt ut. Jag behöver också påminnas om det här då och då för att komma ihåg att jag faktiskt är bra som jag är.

Du har startat ditt eget skivbolag ”Licious Music”, coolt! Varför då?

– Ja! Jag har under flera år haft en vision om att släppa mycket musik. Jag skriver mycket av mitt material på egen hand, och som artist är det värsta som finns att vänta på att få visa allt man har. Det har blivit just mycket väntan på bättre tajming, och väntan på prioritet. Nu är det äntligen jag som prioriterar mig själv till 100 procent och inget kan sätta stopp för att jag kommer synas sjukt mycket närmsta året.

Vad har varit de största utmaningarna med att starta eget skivbolag?

– Ansvar kommer ju såklart med att styra sitt eget bolag. Att behöva hålla koll på mitt jobb när jag skriver låtar i studion, när jag spelar in musik och när jag är på scen. Plus att styra över vad man ska lägga pengar på, att anlita videofotografer och sköta släpp av musik. Det blir en del tid och kraft att lägga ner. Men ju mer man kommer in i den nya modellen desto lättare kommer nog allt bli.

Du blev utbränd efter Melodifestivalen 2016, hur har du gjort för att hitta tillbaka?

– Jag har tagit det i många steg. Men till och börja med var jag tvungen att dra ner på mitt tempo och krav i vardagen. Jag har inte lika intensiva och långa dagar som förut, och jag sätter inte lika stor press på mig själv. I början var det sjukt frustrerande att inte klara av samma saker som jag gjort tidigare, berättar Isa och fortsätter.

– Tidigare har en stor del av min självkänsla kommit från prestationer. Jag brydde mig väldigt mycket om hur min kropp såg ut, att vara bäst i allt och att imponera på andra. Jag har jobbat mig bort från att bry mig lika mycket, och bygga upp en självkänsla utifrån den jag är och inte hur andra tycker jag ser ut.

Har du jobbat dig tillbaka på egen hand eller har du fått hjälp?

– Jag har gått till en psykolog. Att prata om mitt mående är mitt minsta problem. Jag tycker att det är det bästa sättet att hitta lösningar att gå mot något bättre. Jag har dessutom gått på antidepressiva senaste året och håller faktiskt på att trappa ner just nu. Det har också varit ett hjälpmedel att få mig tillbaka på fötter igen. Nu kan jag successivt öka mitt tempo och våga pusha mig själv i det jag gör. Min energi, ork och glädje är enormt mycket kraftigare idag än vad den var då.

Se Isas musikvideo till nya singeln I.S.A här nedan!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss