in

Ariana Grande ett år efter terrorattacken på hennes konsert: ”Fortfarande väldigt smärtsamt”

ariana grande speaks out about machester attack
Dave Hogan/One Love Benefit/REX/ Splash News

Ariana Grande gör sitt första uttalande om hur hon mått efter terrorattacken i Manchester för ett år sedan. Mer

För exakt ett år sedan detonerade en bomb under Ariana Grandes konsert i Manchester under Dangerous Women-turnén. Bomben utlöstes när artisten lämnat scenen och publiken, som till störst del var unga tonåringar, lämnade arenan. Explosionen dödade 22 per soner och lämnade över 500 skadade, för att inte tala om de psykiska trauman alla gick därifrån med den dagen, däribland Ariana Grande själv. På sin Twitter skrev hon samma kväll:
screen shot 2018 05 22 at 11 08 46

Några dagar efter terroristattacken besökte Ariana sjukhuset där många skadade vårdades för att träffa dem, trots att hon själv var i stor chock efter attentatet. Hon ryktades även erbjudit sig betala för begravningskostnader för de omkomna. Innan hon försvann från sociala medier i några månader och pausade sin turné, bjöd hon in till välgörenhetskonserten One Love Manchester i England, med flera stora artister som deltog som Justin Bieber, Miley Cyrus, Coldplay och Little Mix för att mötas i kärlek och visa att hatet inte vinner.

10 8857855bi
Dave Hogan/One Love Benefit/REX

I ett uttalande efter attacken sa Ariana bland annat att hon aldrig kommer släppa taget om de skadade och omkomna:

— Offren kommer finnas i mina tankar och i mitt hjärta varje dag. Jag kommer tänka på dem i varje sak jag gör för resten av mitt liv.

Släpper låt om känslorna

Ariana har nyligen släppt en ny låt till sitt kommande album Sweetener, som heter No Tears Left To Cry och många är nyfikna på att få veta hur hon mår efter allt som hänt. Men trots den sorgliga titeln på den nya låten får vi inte höra en känslig ballad utan samma starka 90’s pop Ariana alltid eftersträvat. För Time Magazines berättar hon att låten handlar om att plocka samman sig själv och det hörs i hur den startar långsamt och övergår i ett högre tempo.

Hon ville göra en låt för att bryta tystnaden, och att det som hände för ett år sedan är en del av låten men inte får vara vad låten handlar om. Så istället för att vara en sorglig ballad ska låten vara hoppfull. Ariana berättar för Times:

— När jag började ta hand om mig själv mer, fick jag mer balans, frihet och glädje igen vilket hörs i musiken.

I musikvideon är Ariana upp och ner precis som hon kände sig för ett år sedan och berättar:

— Det känns som jag äntligen landat på mina fötter igen.

Hennes nya album tog form på ett nytt sätt för Ariana än tidigare, bland annat att hon varit mer delaktig i att skriva låttexterna.

— Det är som att jag pratar med mina tankar i huvudet och så sjunger dem tillbaka till mig, säger Ariana och fortsätter:

— Det kändes naturligt för mig att dyka ner i mina känslor eftersom jag spenderat mer tid tillsammans med dem.

Ariana berättar att hon för första gången i sitt liv började gå i terapi, efter terrorattacken, då hon tidigare tänkte att ångest hörde till livet och inte gick att göra något åt.

Arianas manager Scooter Braun berättar för Times om de omtumlande dagarna efter attentatet. Scooter hade berättat för Ariana att hon behövde komma ut och sjunga igen, men Ariana hade bara tittat på honom och sagt att hon aldrig skulle kunna sjunga sångerna, klä sig i sina outfits eller befinna sig i samma situationer igen. Men bara två dagar efter de ställt in turnén ringde Ariana Scooter och sa:

”Om jag inte gör någonting, kommer dessa människor dött förgäves”.

Över 50 000 människor dök upp på One Love Manchester – konserten och Ariana avslutade konserten med Somewhere Over The Rainbow med tårarna forsandes ner för kinderna. Konserten sändes live, streamades över hela världen och samlade in över 12 miljoner dollar för offren och deras familjer.

Om jag inte gör någonting, kommer dessa människor dött förgäves

Ariana berättar att vad som hänt inte ska få definera henne artist, men aldrig får glömmas bort. Hon säger att hon aldrig kommer komma över vad som hände, på vad som skulle vara en frizon för hennes fans, utan det kommer leva med henne för evigt men att hon inte vill prata om attacken för mycket.

— Musik ska vara den tryggaste saken i världen, därför är det än idag så tungt för mig att hantera och jag önskar det fanns mer jag kunde göra, säger Ariana och fortsätter:

— Man tror att det blir bättre med tiden men varje dag väntar jag på att känna frid och det är fortfarande väldigt smärtsamt.

Hennes nya album Sweetener hoppas Ariana ska bli en tröst för hennes fans, att du alltid kan göra något vackert av något fult eller göra en dålig situation till något bättre.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!