in

Är du yngsta syskonet? Grattis – då är du mer trolig att bli miljonär!

smasyskon miljonar

Bra nyheter för alla ni småsyskon! Mer

Enligt en ny studie är det yngsta syskonet i familjer, som inte har något historia av entreprenörskap, mer troligt att ta risker i sin karriär. Forskare vid universiteten i Birmingham och Reading förklarade att deras ”born to rebel”-tes (ja, den heter så) antyder att yngsta syskonet är ”mer troliga att vara utforskande, okonventionella och toleranta för risker”. 6 300 personer i Storbritannien deltog i studien, och de hade olika många syskon.

Man kom fram till att i familjer med två syskon var det yngsta syskonet 49 procent mer troliga att experimentera med entreprenörskap och bli hens egen chef. I familjer med tre syskon var den siffran 43 procent.

– Det mest överraskande resultatet i den här studien var att om dina föräldrar inte hade någon erfarenhet av entreprenörskap och du var yngsta syskonet, var du mer trolig att bli din egen chef än dina äldre syskon. Detta tyder på att småsyskon är större risktagare, säger professor Francis Greene, vid University of Birmingham.

Och nej, entreprenörsandan behöver ju inte betyda att man blir miljonär, men det finns ju absolut en stor chans om man kommer på en riktigt bra idé. Denna studien visar bara att yngsta syskonet i familjen verkar vara mest villig att satsa på eget.

Jag antar att vi som är äldst i syskonskaran får nöja oss med att vara smartare än våra syskon. Det är ju inte så dåligt det heller.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss