in

Äntligen – nu kan du få friskvårdsbidrag när du rider!

ridning friskvardsbidrag

Rider du, eller funderar du på att börja? Då är det här perfekt, för nu ingår även ridning i friskvårdsbidraget! Mer

För alla som älskar att rida är det här en riktigt bra nyhet! Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu nämligen klart att även sporter som ridning numera som omfattas av friskvårdsbidraget. Beslutet gäller även till exempel golf och utförsåkning.

´Tidigare har sporterna inte ingått i friskvårdsbidraget eftersom det bland annat krävt dyrare utrustning, och då inte klassats som enklare form av motion, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

– Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

Friskvårdsbidraget gäller för dem som rider eller tar lektioner på ridskola. När det gäller de som tar ridlektioner med egen häst är det fortfarande oklart.

– Vi måste analysera domen och se hur långt vi kan sträcka ut skattefriheten. Här är det i nuläget mer tveksamt, säger Blank Thörnroos.

Det är dock upp till varje arbetsgivare vad som ska inkluderas i friskvårdsbidraget.

– För det första måste arbetsgivaren ha ett friskvårdsbidrag. Arbetsgivarna bestämmer själva vad som ska ingå, men om arbetsgivaren inte vill ha några begränsningar så säger Skatteverket att ridning nu omfattas från och med den 1 januari 2018, säger Blank Thörnroos till Hippson.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss