in

Äntligen! Nu höjs studiebidraget – så mycket mer kommer du få i månaden

studiebidrag hojs dragare

De flesta som pluggat vidare efter gymnasiet kan nog hålla med om att lite extra pengar från CSN nog hade varit toppen i plånboken – och nu blir det verklighet! Mer

I ett pressmeddelande skriver Vänsterpartiet att det beslutats att studiemedlet höjs från och med 2018. Det var under partiledaren Jonas Sjöstedts sommartal som nyheten tillkännagavs, och den kommer påverka nästan 500 000 studenter i Sverige, skriver Nyheter24.

– Vi är väldigt glada över att ha fått igenom det här kravet. Att studera och ta lån är ett stort beslut och det spelar roll hur studiemedlet ser ut. När studiemedlet har hög andel lån, ger det hög skuldsättning. Det riskerar göra att personer från studieovana familjer drar sig för att plugga vidare. Med Vänsterpartiets förslag, som vi nu fått gehör för, ökas bidragsdelen av studiemedlet med flera tusen kronor per år. Det gör skillnad, säger Sjöstedt.

Idag ligger det totala studiemedlet på 2 504 kronor per vecka, varav 1 792 kronor är lån och 712 kronor är bidrag. Från och med nästa år kommer det ske en höjning av bidragsdelen på 300 kronor per månad. Det totala beloppet för den som tar fullt studielån kommer då hamna på 11 314 kronor per månad.

Hur många är glada studenter nu?!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss