in

Äntligen! Här är 3 positiva nyheter

goda nyheter dragar
Bildkälla: Markus Spiske / Unsplash

Det är mycket som känns mörkt i världen just nu, men här är tre saker som går åt rätt håll. Mer

1. Nu kan mer plast återvinnas

I november öppnades en ny sorteringsanläggning i Motala vid namn Site Zero. Den är ihopbyggd med den gamla och kan nu ta hand om 200 000 ton plast per år. Det blir världens största anläggning för plastsortering, enligt SVT.

Tidigare har anläggningen kunnat sortera fyra olika plastsorter, men nu utökas det till tolv sorter. Nu kan man därmed återvinna alla olika plastsorter på marknaden, även de som tidigare bara förbränts.

2. Skövlingen av Amazonas har minskat

I den brasilianska delen av Amazonas har skövlingen minskat med 23 procent, vilket är den lägsta nivån på fem år, något som OmVärlden rapporterar om. Colombia har även minskat sin skövling, som har en tiondel av Amazonas på sin landyta. Skövlingen har minskat med 70 procent det senaste året, enligt New York Times.

3. Utrotningshotad noshörning har fötts i Indonesien

Det är en sumantranoshörning som fötts i västra delen av landet. Arten är kritiskt utrotningshotad, men det här är den andra sumantranoshörningen som fötts i år, rapporterar Omni.

”Detta stärker ytterligare regeringens engagemang för att bevara noshörningar i Indonesien”, skriver Indonesiens skogsbruksminister Siti Nurbaya Bakar i ett uttalande.