in

ÄNTLIGEN BLOG AWARDS! – Men varför måste man betala för sin biljett?

bild 26
ÄNTLIGEN BLOG AWARDS! – Men varför måste man betala för sin biljett?

Många bloggare har reagerat på att biljetterna till årets Blog Awards, Sveriges största bloggevent, i år är till salu. Vi tog ett snack med VeckoRevyns chefredaktör Louise Bratt.

Mer

blogawards

Inbjudningarna till Blog Awards är utskickade, och flera bloggare har reagerat på att de i år måste betala för sin biljett. Varför?
– Vi har valt att lägga ut biljetterna till försäljning eftersom årets event är betydligt större och det kostar mer att arrangera än tidigare event. I år har vi dessutom anordnat en Blog Awards-turné där vi i sju städer runt om i landet anordnat ”mini-BlogAwards” med röda mattan-mingel, artistuppträdanden, bloggdebatter och goodiebags – dessa har varit helt gratis för alla besökare, och ett sätt för oss att nå ut till fler bloggtjejer runt om i landet som inte har möjlighet att komma på galan i Stockholm.

Kan du förstå att de är besvikna?

– Ja, även om biljettpriset är lågt med tanke på att man får en upplevelsedag och en fantastisk galakväll med underhållning förstår vi naturligtvis att det kan kännas lite trist för dem som fick gå gratis förra året. Men som sagt, vi måste hitta ett sätt som gör att vi kan fortsätta satsa på Blog Awards.

Medan många får betala för sina biljetter får vissa bloggare gå gratis. Varför?
– Det rör sig om ett fåtal som vi samarbetat mycket med under året eller som ingår som en del av organisationen kring Blog Awards och prisutdelningen.

Orättvist att vissa får gå gratis och andra får betala.
– Det är ett fåtal som får gå gratis, så jag skulle vilja vända på det och säga att det faktiskt blir mer rättvist på det här sättet. Det finns tiotusentals tjejer och killar i Sverige som velat gå på tidigare Blog Awards, men som inte fått chansen när vi skickat ut inbjudningar. Nu när vi säljer biljetter har alla chansen att få komma och mingla och det tycker vi är jätteroligt. Vi vill att Blog Awards ska vara lika öppet och demokratiskt som bloggandet i sig självt.

Vad vill du säga till de som väljer att inte komma?

– Jag hoppas såklart att de, när de förstår hur vi tänker, väljer att komma ändå. Årets Blog Awards-gala kommer att bli större än någonsin!

Storbloggaren Kenza har skrivit att hon inte tänker komma …
– Kenza meddelade VeckoRevyn redan i början av sommaren att hon nog inte skulle ha möjlighet att närvara på galan i år. VeckoRevyn har gjort många spännande samarbeten med Kenza under året och hon är oerhört omtyckt hos läsarna, så det är förstås tråkigt om hon inte har möjlighet att komma.

Vad kostar det att gå på galan och hur får jag en biljett?

– Priset är 200 kronor. Då ingår en hel eftermiddag med spännande och lyxiga aktiviteter, giveaways, artistuppträdanden och välfyllda goodiebags. Liksom förstås den glammiga prisceremonin på kvällen, med mat, dryck, fler artistuppträdanden samt inträde till efterfesten på Café Opera. Biljetter kommer att släppas till försäljning för allmänheten den 17 augusti och köps via Blogawards.se.