in

Anna Ankas (skönhets)miss?

Mysteriet kring Anna Ankas Fröken Sverige-titel tätnar. När deltog hon egentligen, och på vilken plats kom hon?

Mer

Hollywoodfrun och hetpotatisen Anna Anka har figurerat flitigt i pressen de senaste dagarna. En rad svenska tidningar, däribland Aftonbladet och Expressen, har rapporterat att Anna, då Åberg, flyttade till USA efter att hon kommit på andra plats i Fröken Sverige-tävlingen 1994. Eftersom VeckoRevyn tidigare arrangerade Fröken Sverige gick vi förstås igenom vårt arkiv för att hitta bilder på den forna skönhetsmissen. Men trots att vi kollar våra arkiv från 1994 – så hittar vi henne inte!

Självklart tog vi tillfället i akt och frågade Anna Anka om detta under sitt uppmärksammade Stockholmsbesök i helgen.

Så, Anna, allt det här ska ha börjat med att du vann Fröken Sverige-tävling?

– Ja, först vann jag en Miss Hawaiian Tropic-tävling, vilket innebar attt jag skulle få åka till USA och tävla i världstävlingen. Samma år ställde jag också upp i Fröken Sverige-tävlingen. En av domarna för Fröken Sverige var även domare i Miss Hawaiian Tropic, så när han stod där och kollade sa han ”Det där är samma tjej som vann Miss Hawaiian Tropic. Hon får inte lov att representera Sverige i två tävlingar samma år. Så hon kan inte vinna”. Det var så det hela startade. Jag fick åka till USA med Miss Hawaiian Tropic, tävla mot 83 tjejer från hela världen och jag kom på åttonde plats.
Men då kom du alltså tvåa i Fröken Sverige-tävlingen istället?
– Ja.
Men var det verkligen 1994 som det stått i alla tidningar?
– Nej, det var 1993!

Men här tätnar mystiken. För visst känner vi igen 1993 års tvåa Victoria Silvstedt till höger och vinnaren Johanna Lind i mitten. Men… var är Anna? Vi har kollat igenom hela deltagarlistan även från 1993 och hittar henne inte där heller!

VeckoRevyn har åter sökt Anna Anka för en kommentar och genom Tv3:s pressansvarige Wayne Seretis svarar Anna att hon visst var med i tävlingen och kom tvåa. Och hon säger även att hon har bilden hemma. Vi väntar nu spänt på fortsättningen!

Uppdatering!
Enligt fotograf Mikael NordströmNpp Photo, var Anna Anka, då Åberg med i Fröken Sveriges delfinal Fröken Skåne hösten 1993. Delfinalen var en kvaltävling till den stora Fröken Sverige tävlingen 1994. Anna kvalade dock inte in, hon kom enligt Mikael, varken etta, tvåa eller trea.

Du ser Anna Anka i Svenska Hollywoodfruar kl 21.00 måndagar på Tv3.