in

Amy Schumer om våldtäkten: ”Jag förlorade oskulden när jag sov”

amy schumer
IBL

Det är i en intervju med Oprah Winfrey som skådespelerskan och komikern Amy Schumer berättar om hur hon som 16-åring blev av med oskulden till sin pojkvän – genom att han våldtog henne när hon sov. Mer

Det är inte första gången Amy Schumer berättar om en våldtäkt som hon utsatts för, men i intervjun med Oprah Winfrey är hon mer ingående och berättar vad som hände henne för 20 år sedan.

– Vuxna säger aldrig att ”Det kommer troligtvis vara en kille du känner väldigt bra”. Det kan vara din man, det kan vara din vän, säger hon till Oprah och fortsätter:

– Han var min pojkvän, jag älskade honom. Jag var tvungen att trösta honom. Men jag kände mig också väldigt arg. Jag kände mig arg på honom, det är som ett raseri som har stannat hos mig. Jag tror inte det försvinner.

amyschumer oprah
Amy Schumer

Amy berättar vidare om hur pojkvännen skämdes direkt efter övergreppet och sa ”Jag trodde att du visste” till Amy.

– Det gör det fortfarande inte okej, säger hon till Oprah.

– Jag känner personligen att jag förlorade min oskuld genom våldtäkt. Jag samtyckte inte, vi hade inte diskuterat det innan och vi var inte där i vår relation.

Lyssna på hela intervjun med Amy Schumer här:

Vart ska man vända sig om man blivit utsatt för sexuella övergrepp?

Kontakta polisen för att få stöd och hjälp om du har blivit utsatt för ett sexualbrott. Antingen på en polisstation eller på telefonnummer 114 14. Är det akut, ring 112. Det finns också organisationer du kan vända dig till om du vill ha råd och stöd. Här kan du hitta vilka du kan vända dig till.

Det är aldrig försent att söka vård

Vill du eller orkar du inte ta tag i det direkt så kan du vänta med att söka vård tills du känner dig redo , även om det har gått en tid sedan övergreppet inträffade. Det är aldrig för sent att bearbeta erfarenheter av sexuella övergrepp.