in

Var är Kate Middleton? 6 teorier som håller oss vakna om nätterna

kate2
Bildkälla: X och Instagram

Spekulationerna om var Kate Middleton befinner sig och varför får internet att svämma över – och en manipulerad bild har inte lugnat situationen. Mer

På mors dag publicerade brittiska hovet, för första gången på flera månader, en bild på prinsessan Kate Middleton. Detta efter att prinsessan varit frånvarande sedan en planerad bukoperation. Men bara några timmar efter publiceringen uppmanade flera nyhetsbyråer sina kunder att dra tillbaka bilden, eftersom den misstänks vara manipulerad. Det här har lett till ytterligare spekulationer om var Kate håller hus och framför allt varför. Här är vad som har hänt hittills, och alla konspirationsteorier som cirkulerar kring hennes frånvaro.

Tidslinje – det här har hänt:

17 januari:

Den brittiska kungafamiljen meddelar att Kate genomgått en planerad bukoperation, att hon kommer stanna på sjukhuset i cirka två veckor och att hon inte kommer delta i några offentliga uppdrag förrän till påsk, den 31 mars.

29 januari:

Kate Middletone lämnar sjukhuset.

4 mars:

Spekulationerna om Kates frånvaro frodas, men den 4 mars fotograferas hon i en bil tillsammans med sin mamma, Carole Middleton, nära Windsor Castle. Detta är första gången Kate Middleton syns i offentligheten sedan hon sågs utanför en kyrka i Sandringham på juldagen. Bilderna publiceras i TMZ, men inga stora brittiska tidningar återpublicerar bilderna.

10 mars:

På Storbritanniens mors dag lägger kronprinsparet upp en bild på deras gemensamma Instagram-konto. Den föreställer Kate och parets tre barn, och det är första bilden som publiceras på henne på flera månader. Men på söndagskvällen uppmanar flera nyhetsbyråer, däribland AP och Reuters, sina kunder att avpublicera bilden då den verkar vara manipulerad.

11 mars:

Dagen efter, den 11 mars, ber Kate om ursäkt i en inlägg på Instagram-story. ”Likt många andra amatörfotografer experimenterar jag ibland med redigering”, skriver hon. Samma dag fotograferas prinsessan när hon lämnar slottet i Windsor, i en bil ihop med prins William.

ny 1

Teorierna om den manipulerade bilden

Spekulationerna om Kates frånvaro satte fart ordentligt efter publiceringen av den manipulerade bilden, vad har redigerats och varför? Kollar man noga verkar det vara något som mixtrats med prinsessan Charlottes röda tröja, det finns ett onaturligt hack i väggen vid prins Louis ben, delar av dragkedjan på Kates tröja verkar ha försvunnit och dessutom bär hon inte sin förlovningsring. Har det klippt och klistrats för att alla ska se bra ut på gruppbilden? Det vet vi inte, men det faktum att brittiska hovet inte vill publicera originalbilden har lett till en del konspirationsteorier – här är några av dem!

Förresten, innan vi går vidare: kom ihåg att det här är konspirationsteorier, ta det med en nypa salt!

1. Är bilden AI-genererad?

Det har gått rykten om att bilden är AI-genererad, något som experter dementerat. Däremot verkar den ha redigerats i Photoshop, och en bildexpert som BBC pratat med tror att hovet kan ha använt sig av en ny funktion i Photoshop där flera bilder kombineras till en (så att alla personer ska bli så bra som möjligt på en gruppbild!).

3. Vogue 2016-teorin

En av internets konspirationsteorier är att kungafamiljen använt en bild på Kate från ett Vogue-omslag 2016. Teorin tog fart efter att Daily Mails Ruby Naldrett skrev om det på X, där hon alltså menar att ansiktet i Vogue ska ha klistrats in på mors dag-bilden.

Men experter sågar det här påståendet – ljussättningen i de olika bilderna skiljer sig för mycket. Det är helt enkelt bara två bilder på en och samma kvinna.

3. November-teorin

En annan teori är att mors dag-bilden togs redan i november, något som tiktokaren Allyn Aston pratar om i klippet nedan. ”Bevisen” för det här ligger främst i vad Kate och hennes barn hade på sig under ett kungligt uppdrag förra året (liknande de kläder som familjen bär på nya bilden).

@allynaston

I have a strong suspicion that this “new” photo of Kate Middleton and her children was taken in November 2023 baded on the outfits. There is ample evidence of bad Photoshop throughout this photo and it is my personal opinion that it is because it is old and they try to change the outfits so that it didn’t look like a match. This is pure speculation and opinion based on my own research. #katemiddleton #whereiskate #whereiskatemiddleton #princessofwales #kensingtonpalace #britishroyals #british #popculture #popculturenews

♬ original sound – Allyn Aston

Teorierna om en dubbelgångare

Innan den manipulerade bilden på Instagram hade konspirationsteorier om en dubbelgångare cirkulerat ett tag. Särskilt efter bilderna på Kate och hennes mamma, som publicerades i början på mars. På internet spekulerades det om det verkligen var Kate på bilderna, om det var en dubbelgångare eller om det i själva verket var prinsessans syster, Pippa, som satt i bilen med mamman.

Teorin om bilbilden med prins William

Åter till den senaste bilden i samlingen, den där Kate och William syns lämna slottet i Windsor i en bil. Även den har lett till konspirationsteorier – befinner hon sig i bilen eller har hovet klippt och klistrat med en annan bild från 2016? En svag teori, måste vi erkänna.

Varför håller Kate Middleton sig undan?

The million dollar question! Varför håller Kate sig undan? Även om internet beter sig galet på den här punkten (det finns till och med konspirationsteorier om att prinsessan är död) är den enda rimliga förklaringen att hon helt enkelt behöver vila upp sig efter operationen.

Men kan det vara så att den här lilla pausen från offentligheten gett mersmak? Enligt en källa vill Kate lämna sina kungliga uppdrag. Hur det blir i framtiden får tiden utvisa!