in

De vinner Eurovision (enligt oddsen!)

Vinnare av Eurovision Song Contest 2024
Bildkälla: Sarah Louise Bennett /EBU

Vilka är favorittippade och vilket land tros kamma hem hela Eurovision Song Contest? Så här blir det – om oddsen får bestämma. Mer

Markus och Martinus representerar Sverige när årets upplaga av Eurovision Song Contest går av stapeln den 11 maj. Men hur står de sig mot de europeiska motståndarna? Enligt oddsen är vi chanslösa – duon har bara 1 procents chans att vinna. Här är de tre länder som istället spås hamna i topp.

De vinner ESC – om oddsen får bestämma

Enligt eurovisionworld.com, som sammanställer odds från olika bettingsajter, finns det ett land som har överlägset störst chans att vinna – nämligen Kroatien. Deras chans att vinna ligger på hela 29 procent. Bidraget heter ”Rim Tim Tagi Dim” och artisten heter Baby Lasagna. Om Kroatien vinner tävlingen blir det första gången någonsin de plockar hem ESC-segern – de har faktiskt aldrig ens placerat sig i topp tre.

Här är bidraget som kommer på andra plats

Ett annat land som spås placera sig i topp den 11 maj är Schweiz. Enligt oddsen har de 16 procents chans att vinna med bidraget ”The Code” framfört av artisten Nemo. Schweiz har vunnit tävligen två gånger, senast 1988 när Céline Dion tävlade för landet med låten ”Ne partez pas sans moi”.

De kommer trea

De senaste åren har Italien gjort väldigt bra i från sig i Eurovision (senast de vann var med Måneskins ”Zitti E Buoni” 2021), och det här året verkar inte bli ett undantag. Landet har nämligen 12 procents chans att vinna och spås därför kamma hem en tredje plats. I år tävlar de med låten ”La Noia” och artisten Angelina Mango.