in

Spotify Pie kartlägger din musiksmak – så använder du tjänsten

Spotify Pie
Bildkälla: Unsplash

Spotify Pie kartlägger och analyserar vilka musikgenrer du lyssnat på den senaste månaden. Så här gör du för att använda tjänsten! Mer

Brukar du svara ”lite blandat” på frågan om vilken musik du lyssnar på? Då är du nog inte ensam! Vi är säkert många som inte har en tydlig musiksmak, och som lyssnar på just lite blandat. Men vad är det egentligen? Nu finns det en tjänst som kan ta reda på det åt dig! Spotify Pie analyserar ditt musiklyssnande och gör ett cirkeldiagram över alla genrer du lyssnat på den senaste månaden – och vilka artister som gått på repeat.

Om du tillhör en av dem som älskar Spotifys årssammanfattningar, eller all form av statistik över ditt eget lyssnande, är det här definitivt något för dig!

Så ser ett diagram ut

Vi var såklart tvungna att testa tjänsten och här är resultatet. Att Taylor Swift, Harry Styles och Håkan Hellström toppar listan över mest lyssnade artister är absolut ingen överraskning, men att det har lyssnats på hårdrock, rockabilly och fotbollslåtar är lite av en överraskning!

Spotify Pie

Hur tar man fram sin Spotify Pie?

Blir du sugen på att ta reda på vilka musikgenrer du gillar allra mest? Då kan du göra det här. För att kunna göra det måste verktyget, som skapats av UCLA-studenten Darren Huang, få tillgång till din lyssningsdata (och om det känns lite för personligt att dela med sig av är den här tjänsten ingenting för dig).

Men om du bestämmer dig för att ta fram din egen Spotify Pie finns det massor av saker du kan utläsa av diagrammet, till exempel kan du hålla muspekaren över varje tårtbit för att ta reda på exakt vilka artister du lyssnat på från respektive genre. Mer om det, och om hur du delar din karta, hittar du i videon nedan.

Så gör du – steg för steg:

  1. Klicka på länken till Spotify Pie här ovan.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Håll muspekaren över diagrammet för att ta reda på vilka artister du lyssnat på från respektive genre.