in

Allt om nya web-gänget!

Det är ingen hemlighet att Ebba Von Sydow bestämt sig för att dra igång en ny nätsatsning för att göra Veckorevyn.com ännu bättre.
Men vem är vem på den nya redaktionen och hur kommer det att se ut? Vi lät hela gänget svara på frågor om allt från webben till sommarstilen!

Mer

ebba sommar

Ebba Von Sydow, 26

Hur känns det att gå från tidningen till webben?
Väldigt spännande, speciellt eftersom vi verkligen startar från scratch. Det är helt nytt här i Bonnier-huset med en alldeles egen webbredaktion. Och det märks att vi är nyinflyttade. Vi har inte ens fått hit papperskorgar, vilket ställer till en del problem…
Kommer du fortsätta att blogga?
Om! Självklart fortsätter jag, det är roligare än någonsin att blogga. Målet med bloggen är att inspirera, underhålla och fixa en liten skön paus i vardagen för alla som har en liten, liten stund över. Jag fyller bloggen med allt från senaste chiclitt-tipsen till kändisar, sminktips, nyttiga recept, träningstips och såklart mode och shopping.
Vad är det som är så extra kul med nätet?
Jag älskar nätet, nätet gör ju att hela mitt liv… fungerar. Med nya veckorevyn.com älskar jag snabbheten, jag vill ha senaste nytt inom mode, shopping och kändisar – snabbt! Det ska vi ge. Men det allra roligaste just nu är att ett sådant grymt duktigt team är på plats. Quetzala Blanco från Expressen är en drömrekrytering, att få fortsätta arbeta tillsammans med Värmlands finest Caisa Jansson är en ära för mig eftersom hon är så otroligt kompetent, och vår nya affärsutvecklare Fredrika Haglund har miljoner idéer på spännande samarbeten och nya funktioner.
Kommer jag att känna igen mig på nya webben?
Absolut, men det gäller att hänga med och komma hit ofta. Snart börjar vi addera nya funktioner och sedan blir det bara mera, bättre och roligare… Följ med i min blogg så missar du garanterat ingenting, varken från livet på redaktionen eller vad som händer på nätet i övrigt.
När drar ni igång?
Vi kom på plats för drygt en vecka sedan, och vi rivstartar. Quetzala uppdaterar med senaste nöjesnytt varje dag och snart lanserar vi en ny, riktigt spännande manlig bloggare… Sedan fyller vi bara på. Flera Veckorevyn.com-läsare har redan mailat mig önskelistor på saker de vill se, vilket är jättebra. Mera sånt!
Ska du jobba hela sommaren eller får du något ledigt?
Lite ledigt hoppas jag på, även om jag är extremt dålig på det där. Över midsommar sticker jag till Frankrike, sedan blir det Båstad och Marstrand, där jag längtar efter att hänga med min systerdotter Kitty som ska vara där nästan hela sommaren.
Och sist men inte minst, vad har du för solklar sommar-outfit?
Jag är ju svag för hellångt-trenden, så lite långa klänningar till vardags, med ballerina-tofflor till. Jag tippar dock på att det jag kommer synas mest i är kjol, ribbat linne, en skön kofta och mörka solglasögon.

caisa webben

Caisa Jansson, 23

Du var tidigare redaktionschef på papperstidningen Veckorevyn. Varför bestämde du dig för nätet?
För att den gamla klyshan ”nätet är framtiden” faktiskt är en sanning idag! Jag har haft jättekul på tidningen men alltid velat dra igång nåt på nätet.
Vi har hört ryktats att du har ett förflutet som kriminolog…Berätta!
Haha! När jag hade tagit min C-uppsats i journalistik så bestämde jag mig för att läsa kriminologi. Ja, jag var väldigt inspirerad av ”CSI” och Leif GW Persson. Men när jag hade tagit 10 poäng fick jag erbjudanet av Ebba att börja på Veckorevyn och hur kul jag än hade med mina krim-böcker så kunde jag inte tacka nej. Jag har inte ångrat mig en sekund!
Vad ska just du göra på Veckorevyn.com?
Det blir i stort sett samma uppgifter som på tidningen det vill säga ha uppsikt över det dagliga arbetet och se till att allt funkar. Förhoppningsvis hinner jag skriva lite skjälv också!
Var hittar vi dig i helgen?
Just nu befinner jag mig i Köpenhamn. Där jag kryssar mellan vintageshopping, wienerbröd och soliga uteserveringar.
Åh, vad lyxigt! Vad har du för solklar sommar-outfit?
Just nu är jag väldigt inne på knallgula miniklänningar, höga klackar och stora svarta solglasögon!

q

Quetzala Blanco, 23

Vad har du gjort tidigare?
Allt från att vara klubbredaktör på Nöjesguiden via mp3-dj på Riche till att vara krönikör på Expressen.
Vad gör du i sommar?
Förutom att jobba med nya Veckorevyn.com så blir det lite semester i form av en resa till vår lägenhet i Barcelona blandat med massa rockfestivaler som Hultsfred med Veckorevyn-gänget, Summercase, Roskilde och Peace & Love. Festivalproffs är mitt andra namn!
Var hittar vi dig i helgen?
Ikväll hittar ni mig bakom skivspelarna på Spy Bar med en Bellini i handen och R. Kelly i hörlurarna.  
Vad har du för solklar sommar-outfit?
Jesussandaler, korta jackor, stor påsig Botkier-väska och så den där söta randiga Whyred-klänningen. Varje. Dag. Och gigantiska solisar så klart!
Vad ska just du göra på Veckorevyn.com?
Jag är redaktör på siten och kommer att skriva om tv, kändisar och såklart även min specialitet innelistor. Dessutom spånar jag fram massor av idéer!