in

Så kollar du på någons Instagram stories – helt anonymt

Namnlost 1 12
Bildkälla: Unsplash

Vill du kunna kolla på någons Instagram stories utan att personen får reda på det? Här är tre sätt att göra det! Mer

Det är svårt att hitta ett mer effektivt sätt att få en inblick i någons liv på distans än att kika in på deras sociala medier. Och visst har vi alla någon gång fördjupat oss lite väl mycket i någon annans Instagram? Oavsett om det handlar om ett ex eller en vän som vi inte längre har särskilt mycket kontakt med. Ibland tar nyfikenheten över och man bara måste veta vad som händer i deras liv, speciellt nu när man inte längre är en del av det.

Men här står vi inför ett dilemma: att de faktiskt kan se att vi kollar på deras stories. Hur skönt skulle det vara om vi kunde fortsätta göra det, utan att personen vi är intresserade av blir medveten om det? Well, vi har hittat en lösning!

Enligt Bustle finns det faktiskt sätt att titta på andras story, utan att ditt namn dyker upp som ”tittare”. Nedan hittar du tre smarta knep – men tänk på att dessa bara fungerar om personen har ett offentligt Instagram-konto eller om det är någon du redan följer.

Namnlost 2 3
Bildkälla: Unsplash

1. Slå på flygplansläge

Instagram förhandsvisar ofta några av de stories som publiceras, så att du kan se dem när du loggar in, även om du inte har internetanslutning. När du inte har Wi-Fi eller mobildata kan appen inte registrera att du har sett dem. Så om du går in på någons profil, aktiverar flygplansläge och tittar på deras story, kommer användaren inte att kunna se att du har sett dem. Men kom ihåg att om personen har publicerat en längre story med flera bilder eller klipp, kan du förmodligen bara se de första.

2. Använd din Finsta

Om det är viktigt för dig att hålla dig privat och du vill kunna se vad alla gör utan att låta dem veta att du är online, kan du använda ett annat Instagram-konto, utan ditt namn, för att titta i hemlighet. Så länge kontot du kollar på är offentligt, eller du har accepterats som följare av ett privat konto, kommer du att kunna se personens stories utan att personen vet att det är du.

Namnlost 1 13
Bildkälla: Unsplash

3. Använd en app från tredje part

Om du verkligen är nyfiken, kan du också använda en tredjepartsapp som tillåter användare att anonymt granska offentliga stories – utan att ens behöva logga in på ditt konto. Till exempel Insta Stories Viewer, som bara kräver att du anger ditt användarnamn för att kunna se personers stories anonymt.