in

Därför berättade inte Cassandra Klatzkow att hon gjort en gastric bypass

cassandra klatzkow
Bildkälla: @cassklatzkow på Instagram

Det har gått tre år sedan influencern Cassandra Klatzkows gjorde en gastric bypass. I ett nytt poddavsnitt menar hon att folk fortfarande spekulerar om hur hennes viktnedgång gick till, och att folk påstår att hon ljuger om processen. Nu bemöter hon ryktena. Mer

Influencern Cassandra Klatzkow var kroppsaktivist under en lång tid. För tre år sedan började hon gå ner i vikt och än idag får hon meddelanden om att hon ljuger om hur det gick till. Nu väljer hon att tala ut och diskuterar sin viktnedgång i podcasten Det skaver, som hon har tillsammans med Elsa Ekman och Nadia Kandil.

Cassandra Klatzkow om viktnedgången: ”Jag ljuger inte”

Folk spekulerar fortfarande om Cassandras viktnedgång – trots att det har gått tre år. I podden adresserar hon nu hur det gick till. Hon berättar att hon gjorde en gastric bypass, en magsäcksoperation.

– Jag vill bara trycka till påståendet om att jag ljuger – för jag gör inte det. Det är ingen hemlighet. Jag har bara inte sagt det i mina sociala kanaler, säger hon.

Hon poängterar också att hon aldrig dolt sina ärr på magen eller redigerat sina bilder.

Cassandra Klatzkow gjorde operationen för att viktnedgång var ett krav för att kunna skaffa barn genom inseminering, men hon ville aldrig trigga eller inspirera någon annan att göra samma ingrepp.

– Det här var inget drastiskt beslut, utan det här var något jag funderade på väldigt länge.

”Influencers är inte skyldiga att berätta allt”

I poddavsnittet diskuterar Cassandra, Nadia och Elsa om hur folk förväntar sig att en offentlig person ska göra sitt privata offentligt. Om du är influencer måste du dela med dig av hela ditt liv och alla dina känslor, inget kan hamna i mörkret. Cassandra Klatzkow berättar att hon är trött på anklagelserna om att hon ljuger – bara för att hon väljer att hålla saker privata.

– Jag förstår inte idén om att man måste dela allting, jag förstår verkligen inte det. Jag har ingen skyldighet att berätta det här. Och jag berättar inte det här nu för att jag känner att jag har en skyldighet. Jag gör det för att jag känner att jag är klar med min process, jag har processat klart den förändringsfasen som jag var i.

Cassandra Klatzkow säger även att hon förstår om följare kände sig ”besvikna” av viktnedgången, eftersom hon tidigare har varit kroppsaktivist. Men samtidigt förklarar hon att hennes åsikter inte har förändrats, bara för att hennes kropp har gjort det.

– Bara för att jag har gått ner i vikt så betyder inte det att jag inte fortfarande ser att folk som är tjocka förtrycks i samhället. Jag bryr mig inte mindre om det, för att jag har blivit smalare. Och det tror jag folk har svårt att förstå.

VeckoRevyn har sökt Cassandra Klatzkow som inte vill kommentera ytterligare.