in

Andrew Tate gripen igen – för sexbrott i Storbritannien

andrew
Andrew Tate. Bildkälla: YouTube/TateSpeech

Andrew och Tristan Tate står redan inför rätta i Rumänien – nu grips de återigen, misstänkta för sexbrott som ska ha skett i Storbritannien. Mer

Texten uppdaterades tisdagen den 12 mars klockan 12.49.

På kvällen den 11 mars greps den kontroversiella influencern Andrew Tate och hans bror Tristan Tate i Rumänien. Detta efter att Storbritannien utfärdat en arresteringsorder i samband med anklagelser om sexuella övergrepp, som ska ha skett mellan 2012 och 2015. Bröderna nekar till anklagelserna.

Bröderna står sedan 2022 inför rätta i Rumänien, misstänka för bland annat våldtäkt och människohandel mot två rumänska kvinnor. I väntan på rättegång satt Andrew och Tristan Tate först häktade, sedan i husarrest. Från och med augusti 2023 får de röra sig fritt och resa var som helst inom Rumänien, men det får inte lämna landet.

Bröderna planerade att fly landet

Anledningen till att arresteringsordern utfärdas först nu är att rumänska myndigheter fått uppgifter om att bröderna planerade att lämna landet. Uppgifterna kommer från advokaterna som representerar Tates fyra misstänkta offer. En av dem, Jack Beeston, berättar för Aftonbladet att de såg en videofilm på sociala medier-plattformen X, där Tate säger att: ”Jag kommer lämna Rumänien snart och inte komma tillbaka”.

”Förra veckan fick vi information att Tate kan ha planerat att fly Rumänien, där han står åtalad för flera fall av misstänkta våldtäkter och människohandel”, skriver de brittiska advokaterna från McCue Jury & Partners i ett uttalande till Aftonbladet.

De hörde i sin tur av sig till polisen i Storbritannien för att uppmärksamma dem på detta och utfärda en arresteringsorder i Rumänien och utvisning till Storbritannien.

Texten uppdateras.