in

Alla snackar om Selena Gomez och Justin Bieber – men vad har egentligen hänt?

bieber richie gomez

De som trodde att historien Selena Gomez/Justin Bieber var slut trodde fel. Under det senaste dygnet har en Instagram-fight blossat upp mellan det före detta paret. Men vad har egentligen hänt? Mer

De senaste dagarna har Justin Biebers Instagram-flöde, med över 77 miljoner följare, fyllts av bilder på modellen Sofia Richie (ja, Nicole Richies lillasyster!) – tjejen som man tror är Biebers nya kärlek.

Romansryktena har cirkulerat en längre tid, men efter att Richie och Bieber börjat dela bilder på varandra i sociala medier är det få frågetecken kvar kring den påstådda romansen. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Beliebers i uppror

Justin Biebers fans, ”Beliebers”, är inte nöjda över att deras drömman återigen är i en relation – och denna gång med en tjej som de inte kände till.

Richie har i Biebers kommentarsfält på Instagram kallats för orm, hora och äcklig, något som fått Bieber att reagera. Under söndagen skrev han ett inlägg och hotade med att göra sitt Instagram-konto privat.

”Jag kommer göra min Instagram privat om ni inte slutar med hatet som börjar tappa kontroll. Om ni vore riktiga fans skulle ni inte vara så elaka mot personer jag gillar”, skrev stjärnan.


Och det är här Selena Gomez, sångerska och före detta flickvän till Justin Bieber, kommer in i bilden.

I en kommentar till Justin Bieber skriver hon:

”Om du inte kan hantera hatet kanske du ska sluta posta bilder på din flickvän, lol. Det borde vara något speciellt mellan bara er två. Var inte arg på dina fans. De älskar dig och stöttade dig innan någon annan gjorde det”

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 12.51.00 emBild

Stora amerikanska medier som Hollywood Life, Us Magazine och Buzzfeed har rapporterat om Gomez kommentar och det finns i dagsläget ingenting som tyder på att den inte skulle vara äkta.

Kort efter att Selena Gomez kommenterat bilden på Justin Bieber svarade han (tror man, det är svårt att veta om det var han som skrev det) från sitt Instagram-konto:

”Det är kul att se hur folk som använde mig för att få uppmärksamhet fortfarande försöker peka finger åt mitt håll. Sorgligt. All kärlek.” 

justin bieber selna gomezBild

[adSpace placement=”auto”]

Selena Gomez fans och ”Jelenas” fans (Justin och Selena kallades ”Jelena” när de var tillsammans) reagerade med ilska. Många ryckte ut till Gomez försvar och menade att Justin Biebers kommentar är osann och löjlig, i och med att Selena Gomez var känd långt innan hon träffade honom och långt innan Justin Bieber själv blev känd.

Hashtagen #SelenaEndedJustinParty skapades och fylldes snabbt av dissar mot Justin Bieber och hyllningar av Selena Gomez: 

Även i stjärnornas privata sociala medier passade folk på att tycka till. Kommentarsfälten fylldes av slagord som ”SELENA GOMEZ FOREVER” och ”I miss Jelena”. 

Alla Beliebers verkar inte riktigt ha kommit över det faktum att kärleken mellan Gomez och Bieber slocknade för flera år sedan och att Bieber nu verkar ha hittat någon ny är inte populärt. 

Selena Gomez drog upp Biebers otrohet

Men Instagram-bråket slutade inte med Biebers dissiga svar. Gomez var inte sen med att göra rätt för sig. Enligt Hollywood Life ska hon i en ny kommentar ha skrivit:

”Det är roligt att de som var otrogna mot en flera gånger pekar finger på de som var förlåtande och stöttande, inte konstigt att fansen är arga. Sorgligt. All kärlek”.

Om Gomez och Bieber själva skrivit alla dessa kommenterar eller om någon sociala medier-ansvarig i deras stab har gjort det lär vi aldrig veta. Men vi håller tummarna för att Sofia Richie slipper påhopp, Justin Bieber håller sitt Instagram-konto publikt och att Selena Gomez fortsätter äga! 

selena gomez main gif 1444077594.gif?quality=

Uppdaterad 16 augusti

Justin Bieber gjorde verklighet av hoten – och gick till och med steget längre. Under tisdagen valde stjärnan att helt radera sitt Instagram-konto. 

Skärmavbild 2016-08-16 kl. 10.15.56 fm