in

Alla pratar om Keshas framträdande på Grammys – därför var det så viktigt

PG / Splash News

Kesha framförde sin låt Praying, som handlar om sexuella övergrepp, och vi har sjuk gåshud. Så viktigt! Mer

Förra året släppte Kesha ny musik för första gången på fyra år. Det var en efterlängtad comeback och hon gjorde ingen besviken när låten Praying släpptes som en av de första singlarna från nya skivan.

Anledningen till att Kesha var borta från scenen så länge var en tvist hon haft med sitt förra skivbolag och producenten Dr. Luke (Lukasz Gottwald). Kesha har i en stämningsansökan menat att Dr. Luke vid flera tillfällen våldtagit, drogat och verbalt trakasserat henne. Hon menade också att hennes skivbolag, Kemosabe Records som ligger under jätten Sony, hade insyn i hur Dr. Luke behandlade henne. Kesha försökte därför i en stämningsansökan bryta sitt kontrakt med skivbolaget, eftersom hon enligt det var tvungen att släppa sex skivor tillsammans med Dr. Luke. En hel recap av vad som hänt i fallet Kesha/Dr. Luke/Sony kan du läsa här.

När Dr. Luke lämnade Kemosabe Records bestämde sig Kesha för att ge ut ett album med dem, och det resulterade i Rainbow – en skiva med mycket känslor, power och kärlek.

[adSpace]
Under nattens Grammy Awards i USA uppträdde hon med låten Praying, som handlar om just Dr. Luke. Tillsammans med stjärnor som  Cyndi Lauper, Camila Cabello, Andra Day, Julia MichaelsBebe Rexha och en kör sjöng hon om att bli utnyttjad, att överleva och komma ut på andra sidan.

Praying har alltid varit en sång som skapar känslor och ger rysningar, men i dessa #metoo-tider så blir den något extra.

I’m proud of who I am
No more monsters, I can breathe again
And you said that I was done
Well, you were wrong and now the best is yet to come
’Cause I can make it on my ownAnd I don’t need you, I found a strength I’ve never known
I’ll bring thunder, I’ll bring rain
When I’m finished, they won’t even know your name

Kesha var också nominerad för en Grammy, men vann tyvärr inte.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss:

instagram 1