in

Alla pratar om Amber Heard och Johnny Depp, men vad har egentligen hänt?

amber heard depp
Bulls

Skådespelarparet Amber Heard och Johnny Depp ska skilja sig efter 15 månaders äktenskap. I samband med att deras beslut att skilja sig blev offentligt kom det också fram att Amber Heard ska ha blivit slagen av maken Depp, något han själv förnekar. Alla pratar om det, men vad vet man egentligen? Vi reder ut. Mer

Amber Heard och Johnny Depp träffades redan 2011 under inspelningen av filmen ”The Rum Diaries”. 2014 gjorde paret sin första gemensamma röda mattan-debut, men ska ha dejtat ett år innan dess.

giphy

2015 gifte sig paret under en enkel ceremoni i sitt hem i Los Angeles för nära och kära. Sedan åkte de till Depps privata ö på Bahamas och hade sin bröllopsfest.

Johnny Depp amber rose skilsmässa

Paret ska enligt flera källor under sin tid tillsammans haft det kärleksfullt men också stormigt på grund av sina ”starka personligheter”.

Men om det Amber Heard nu säger stämmer är ”stormigt” en rejäl underdrift.

Bara 15 månader efter att de gift sig ska paret nu, på Heards initiativ, skilja sig. I samband med att Heard den 23 maj ansökte om skilsmässa berättade hon också i domstol att Johnny Depp under hela delas förhållande har misshandlat henne fysiskt och psykiskt. Dessutom uppgav hon att Depp har drog- och alkoholproblem.

Heard dök upp i domstolen med tydliga blåmärken i ansiktet. Hennes advokat lämnade också över bilder som visar hennes skador i ansiktet.

amber heard

Skadorna på bilderna ska ha uppkommit lördagen den 21 maj, två dagar innan skilsmässohandlingarna lämnades in. Enligt Heard ska Johnny Depp ha uppmanat henne att ringa en vän och när hon gjorde det ska Depp ha tagit telefonen och kastat den i hennes ansikte.

Heard ska ha skrikit på hjälp och sagt till vännen att ringa polisen samtidigt som Johnny Depp drog henne i håret och krävde att få se var och om mobilen hade träffat henne, enligt The Mirror, som har tagit del av materialet som lämnats till domstol.
[adSpace placement=”auto”]

Säkerhetsteamet ingrep inte

Enligt Heard ska parets säkerhetsteam ha hört den påstådda misshandeln och kommit in i rummet. De ska dock inte ha reagerat eller gjort något för att hjälpa henne. Först när hon hotade med att ringa polisen om Depp slog henne en gång till ska en av säkerhetsvakterna ha sagt: ”chefen, snälla” till Depp.

I de papper som Heards advokat har lämnat till domstolen står det även att Johnny Depp, efter att ha lämnat rummet och Heard, ska ha vandaliserat lägenheten. Han ska ha svingat ett champagneflaska ”som ett baseballträ” och krossat denna, innan han plockade upp ytterligare en flaska och krossade även den.

Depp ska sedan ha gått in i ett angränsande hus och börjat förstöra Amber Heards saker.

amber heard johnny depp
 

Polis skickades till platsen – hittade inget

När polisen dök upp hade Johnny Depp lämnat parets hem och Amber Heard ville inte anmäla. Heard visade inte heller polisen några bevis på att en misshandel skulle ha ägt rum.

Buzzfeed har pratat med Los Angeles-polisen Jane Kim som uppger att polis under lördagen den 21 maj skickades till parets hem, men att man inte hittade något som tydde på brott.

I samband med att Amber Heard ansökte om skilsmässa krävde hon också besöksförbud för Johnny Depp, vilket godkändes av domstolen.

Johnny Depp vill inte kommentera anklagelserna

Johnny Depps PR-ansvarige, Robin Baum, har meddelat att anklagelserna är falska och att Johnny Depp inte kommer att besvara dem.
– Johnny kommer inte att svara på någon av de oanständiga, falska historier, skvaller, felinformation och lögner om hans privatliv. Förhoppningsvis kommer upplösningen av detta korta äktenskap att lösas snabbt.

Får stöd av exet Vanessa Paradis

Sedan Amber Heards anklagelser blev offentliga har flera kända personer gått ut och tagit Johnny Depp i försvar. Hans ex, Vanessa Paradis, berättar i ett handskrivet brev att Johnny Depp aldrig slog henne och att anklagelserna inte stämmer överens med den man hon bodde med i ”14 underbara år”.

Även Johnny Depps exfru Lori Ann Allison och dottern Lily-Rose har tagit ställning för honom och menat att han är en kärleksfull och lugn person som aldrig skulle skada någon.

Vad som är sant och falskt i historien Amber Heard/Johnny Depp vet man fortfarande inte, och det blir ett ärende för Los Angeles domstol att avgöra.