in

Alla är arga på Kanye West – men vad har egentligen hänt?

Zumapress / IBL Bildbyrå

Alla pratar om Kanye West och Donald Trump – men vad har egentligen hänt? Vi reder ut den twitterstorm som uppstått efter att Kanye West postat en bild på MAGA-kepsen signerad av presidenten Trump. Mer

Kanye Wests fans är minst sagt upprörda efter att artisten visat sig sympatisera med nuvarande presidenten Donald Trump, som bland annat anklagats för att ha begått sexuella övergrepp och hyst rasistiska åsikter. Kanye däremot hävdar att hans stöd för Trump är åsiktsfrihet och att man måste få visa kärlek till vem man vill. Hmm… Så vad har egentligen hänt och hur blev det så här? Vi tar det från början:

Stormen närmar sig

Kanye hintar om en åsikt kring slaveri utan någon fortsatt förklaring på twitter: Några dagar senare tar han upp i en live-sändning hos TMZ genom att säga att  ”When you hear about slavery for 400 years…That sounds like a choice”, vilket såklart upprör en hel generation och efterlevande som drabbats av slaveri. Men Kanye menar att han med uttrycket vill beskriva hur vi fortfarande inte får tycka och tänka hur vi vill “We don’t know how to think for ourselves. People say, ‘Feel free,’ but they don’t really want us to feel free. I felt a freedom and first of all just doing something that everyone tells you not to do.”

Fler dolda budskap

Kanye West skriver om 2024 vilket är året för ett nytt presidentval och verkar också vilja starta ny civilisation på mars… som president?

Make America Great Again slår till

Kanye är tydligt inne i ett flow och twitter-uppdateringarna går varma. En av alla post från den 25 april är MAGA-kepsen signerad Donald Trump.Det här är inte populärt bland Kanyes följare: Donald Trump verkar dock uppskatta tweeten: Vilket Kanye i sin tur blir starstrucked av: Det är inte bara fans som tappar sitt förtroende till sin idol genom dessa uppdateringar, utan även goda vänner som John Legend hör av sig och är oroliga: Men Kanye ser inget ansvar i sin förebildsroll: Men Kim Kardashian får honom att ta till sig kritiken.. Kim är också snabb att försvara sin man på twitter efter anklagelser om hans psykiska hälsa:

Kanye vill ha världsfred

Twitter-uppdateringarna fortsätter gå varma hos Kanye och han delar med sig av sina många upplysta tankar om kärlek och åsiktsfrihet: De senaste dagarna har åsikterna vilat en stund på twitter Kanye och det har mest uppdaterats kring sko- och klädmärket Yeezy och hans nya musik. Spekulationerna kring om denna twitterstorm var ett taktiskt knep av honom för att skapa diskussion och uppmärksamhet inför sina releaser är många. Det har även pågått diskussioner kring huruvida det Kanye gör nu är ett konstprojekt som vi kommer se resultatet av på hans kommande skivor. Den här tråden har till exempel fått enormt genomslag (klicka för att se hela): Svaret på om det är så eller inte vet vi inte, och kanske får vi aldrig veta det heller. Men det faktum att Kanye just nu är väldigt intressant att följa kvarstår!   Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!

 

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.