in

Alicia Vikander fortsätter sin framgångssaga – och startar eget!

l 3

Stjärnskottet Alicia Vikander har ingen hejd på sin framfart. Nu följer hon trenden i Hollywood och startar upp sitt eget produktionsbolag och tar med sig arbetskraft hemifrån. Mer

Alicia Vikander gick från att bli nekad fem gånger från att komma in på svenska teaterhögskolor till att bli andra svenska någonsin att ta en Oscar och bli den första svensken på Vogues omslag på 40 år. Nu är hon både klar för att spela mot Matt Damon i nya Bourne-filmen och för att få göra Angelina Jolies rollkaraktär Lara Croft i en ny tappning. Och senaste nytt är alltså att Alicia nu har startat upp sitt egen produktionsbolag…

Namnet på bolaget är Vikarious Productions och har startats av Alicia tillsammans med hennes London-baserade agent Charles Collier.  Den första filmen som företaget kommer att producera heter Euphoria. Inspelningarna till den är planerade att börja i Alperna i början av augusti.

[adSpace]

Regissör för Euphoria har anställts från Sverige och är den prisbelönta manusförfattaren Lisa Langseth som Alicia tidigare jobbat med i filmer som exempelvis Hotel. Alicia säger att det här är ett unik europeiskt tillvägagångssätt som gör det möjligt för henne att arbeta med ett helt svenskt team tillsammans med sina engelska kollegor. 

Filmen Euphoria är en djup berättelse om två systrar. Alicia säger själv att filmen är full av både lidande och glädje och att den var det självklara valet som Vikarious Productions första projekt. Produktionen sägs vara till bredden fylld med talangfulla kvinnor både framför och bakom kameran och kanske blir detta att signum för Alicias produktionbolag? Ett bolag som fokuserar på kvinnliga filmskapare, kvinnliga skådisar och kvinnocentrerade manus.

Vi önskar såklart Alicia all lycka till med sitt produktionsbolag och är hyfsat säkra på att hon kommer göra succé även där. Precis som hon gör i alla sina roller – och hos Jimmy Fallon! ? Kika så får du se: