in

Alex låtsates vara tjej online – chockades av mängden dickpics och porr

twitter

Hur skulle en kille reagera om han blev måltavla för den sexism på internet som många unga kvinnor möter dagligen? Den här kvinnan gjorde ett socialt experiment på sin make för att ta reda på just det. Mer

Som kvinna kan man bli utsatt för både det ena och det andra online, och det kan vara svårt att få det motsatta könet att förstå. Psykologidoktorn och föreläsaren Jessica Eaton var fast besluten vid att göra just det.

Hennes make, Alex Eaton, fick skapa fake-profiler på chat-forum online. Han skapade ett manligt och ett kvinnligt för att han skulle se skillnaden mellan hur en man respektive en kvinna upplever sociala medier.

Under sitt lilla sociala experiment rapporterade Jessica Eaton löpande på Twitter vad som hände, och sa såhär om den första delen:

– Jag fick honom att gå med i ett generiskt, icke-sexuellt forum som en 18-årig man med ett tråkigt användarnamn, och gissa vad? Inget hände.

Efter det fick maken skapa ett nytt konto i samma stil, en 18-årig person med ett alldagligt namn. Enda skillnaden var att det nu var en kvinna.

Jessicabörjan

– Han fick hundratals meddelanden på bara några minuter, vi hann inte ens läsa allt, twittrade Eaton.

Inkorgen till den fiktiva kvinnan fylldes med sexförfrågningar, dick picks och porr. På Twitter berättade psykologen hur chockad hennes man hade blivit, och att han tyckt att det var en riktig ögonöppnare.

– Jag sa till honom att det är så det är att vara kvinna online, skrev Eaton.

Jessicaslut

Nu får det fan räcka snart.


digirev tjejweekend till palma

VeckoRevyns systertidning STYLEBY bjuder in dig till en härlig tjejweekend till Palma de Mallorca, en av Europas allra hetaste städer! Vi bor i det trendiga området Son Armadams där vi har både strand och shopping runt hörnet. På kvällarna njuter vi av den mallorkinska matkulturen och upplever Palmas puls. LÄS MER HÄR.