in

Affischen till nya ”Snövit”–filmen menar att tjock = ful (WTF?!)

snovit dragare 1

Senast var det Skönheten & Odjuret som fick en remake, nu är det dags för Snövit och de sju dvärgarna – men trailern gör oss allt annat än sugna på att se den. Mer

Flera klassiska Disney-filmer har fått nytt liv under de senaste åren och näst på tur är Snövit och de sju dvärgarna som har premiär 2018. Postern har blivit väldigt uppmärksammad på sociala medier, men inte av en bra anledning.

Den animerade filmen kommer heta Red shoes and the 7 dwarfs och skådespelerskan Chloë Grace Moretz gör rösten för Snövit. I filmen äger Snövit ett par röda förtrollade klackar som förvandlar hennes kropp när hon bär den. I verkligheten är Snövit kort och tjock, men när hon bär klackarna blir hon lång och smal.

På postern som filmen marknadsförs med står det: ”Tänk om Snövit inte längre var vacker och de sju dvärgarna inte längre var så korta?”, bredvid Snövit i sin riktiga kropp och förtrollade kropp.

Med andra ord menar företaget bakom filmen, Locus, att man inte kan vara vacker om man är kort och tjock. Ursäkta?!

Vi är heller inte de enda som har ett problem med Locus föreställningar om vad som är vackert och inte, användare på Twitter och Instagram är också upprörda.

Plus size-modellen Tess Holliday lade ut en bild på postern där hon skrev: ”Hur blev detta godkänt av ett helt marknadsförings-team? Varför är det okej att säga till unga barn att tjock = ful?

[adSpace placement=”auto”]

Ska vi ta och prata lite om trailern också? Ja det gör vi!

I trailern får man se hur två av dvärgarna kommer in i Snövits hus, och hur de gömmer sig under ett bord när Snövit kommer in genom dörren. Vi får sedan se hur Snövit går in i sina röda klackar (alltså är hennes kropp förvandlad) och tar av sig sin klänning, då dvärgarna blir helt till sig. Igen – detta är alltså en barnfilm?! De blir sedan besvikna/skräckslagna när de ser hur hennes kropp förvandlas igen då hon tar av sig skorna.

Här antyder Locus igen att Snövit blir ”ful” när hon inte längre än lång och smal. Trots detta skriver de själva på sin hemsida att filmen ska handa om kroppspositivism.

[adSpace placement=”auto”]

”En normal tjej föds in i extraordinära omständigheter, hon är en prinsessa som inte passar in i världen av prinsessor – eller deras klädstorlek. Hon vill vara sann mot sig själv men Fairy Tale Island handlar bara om utseende, vilket gör det svårt att inte vilka vara som de andra… I hennes uppdrag att hitta sin försvunna pappa lär hon sig inte vara att acceptera sig själv, men också att hylla vem hon är, insida och utsida.”

Tess Holidays fråga kvarstår dock: Hur kan Locus tycka det är okej att marknadsföra en film där de lär människor att det är fult att vara tjock?

Se trailern här nedan.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss