in

9 punkter sammanfattar: det har hänt mellan Taylor Swift, Kanye West och Kim Kardashian

kanye west kim kardashian taylor swift

Beefen mellan Kanye West och Taylor Swift har pågått i mååånga år. Men i år har den fått ny kraft i och med låt– och videosläpp från Wests sida. I princip dagligen har man kunnat läsa om bråket, som även West fru Kim Kardashian anslutit sig till, men vad har egentligen hänt? Vi sammanfattar i 9 punkter. Mer

 1. Kanye West avbryter Taylor Swift på MTV Video Music Awards

  Året är 2009 år den då 19-åriga Taylor Swift går upp på scen för att ta emot priset för ”Bästa kvinnliga video”. När hon håller tacktalet hoppar Kanye West upp på scenen, avbryter henne och säger:

  ”Yo, Taylor, I’m really happy for you and I’mma let you finish, but Beyoncé had one of the best videos of all time. One of the best videos of all time!”

  Han blir snabbt utbuad och går av scen. Senare samma kväll vinner Beyoncé priset för ”Årets video” och bjuder då upp Taylor Swift på scen och låter henne hålla sitt tal.

 2. Kanye West ber om ursäkt….typ

  Under 2010 gör Kanye flera tappra försök att be Taylor Swift om ursäkt, både på Twitter och i olika intervjuer. Men det slutar alltid med att han tar tillbaka dem, säger att han inte var arrogant och att han hjälpte henne att ”få vara på 100 tidningsomslag och sälja en miljon album”.

  kanyes-sorry

 3. Kanye West släpper ”Famous” och Taylor Swift är INTE nöjd

  I februari 2016 sjunger West:

  ”I feel like me and Taylor might still have sex/Why? I made that bitch famous”

  Kanye West säger att han fått Swifts godkännande att sjunga låttexten, medan hon hävdar att så inte är fallet och att hon inte visste om raden ”I made that bitch famous”.

  tumblr o2fu1lCpCM1uggcp9o1 400

 4. Taylor Swift vinner en Grammy och dissar Kanye

  När Taylor Swift i februari 2016 för andra gången vinner en Grammy för ”Årets album” och håller sitt tacktal säger hon:

  ”As the first woman to win Album of the Year at the Grammys twice, I want to say to all the young women out there: there are going to be people along the way who will try to undercut your success or take credit for your accomplishments or your fame.”

  Publiken jublar och låtskrivarna på scenen bakom henne har svårt att hålla masken. Alla vet att hon pratar om Kanye West.

 5. En inspelning där West kallar Swift för ”fake ass” läcker

  Dagar efter att Taylor Swift hållit sitt tal publicerar amerikanska sajten Page Six en smyginspelning med Kanye West. Det är i samband med en inspelningsdag på Saturday Night Live som han kallar Taylor Swift för ”fake ass” och säger att han är mer inflytelserik än Pablo Picasso och aposteln Paulus.

  Publiken jublar och låtskrivarna på scenen bakom henne har svårt att hålla masken. Alla vet att hon pratar om Kanye West.

 6. Kim Kardashian backar sin make

  Kim Kardashian ger sig i juni 2016 in i fighten mellan Swift och Kanye. I en intervju med tidningen GQ säger hon att det finns en inspelning där Taylor Swift ger sitt godkännande till texten i låten ”Famous”.

  1441030095 kim kardashian

 7. Videon till ”Famous” släpps och Swift är naken

  Kort efter Kim Kardashians bomb släpps videon till den omtalade låten ”Famous”. I den ligger Taylor Swift (eller någon som är tänkt att föreställa henne) tillsammans med en rad andra kändisar naken bredvid Kanye West.

 8. Kim Kardashian publicerar en video där Swift godkänner Kanyes låt

  Den 17 juli lägger Kim Kardashian upp en videoinspelning på Snapchat där det framgår att Kanye West och Taylor Swift visst har pratat inför att låten skulle släppas. I snapen hör man Taylor Swift tacka Kanye för att han hört av sig och att ”I feel like me and Taylor might still have sex” är en komplimang.

  Efter att snapen blivit viral lät Taylor Swift meddela att det är biten där hon blir kallad ”bitch” som hon har problem med och att hon inte fick höra den. I ett Instagram-inlägg skriver hon:

  That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

  Ett foto publicerat av Taylor Swift (@taylorswift)

 9. Justin Biber är #teamkanye

  Nyligen la sig även Justin Bieber i fighten och ställde sig på Kanye Wests sida:

  Taylor swift what up

  Ett foto publicerat av Justin Bieber (@justinbieber)

  Han är en i raden av mååånga kändisar som tagit ställning för antingen West eller Swift.

  Axplock av #teamswift
  : Selena Gomez, Ruby Rose, Chloë Grace Mortez

  Axplock av #teamkanye
  : Systrarna Kardashian, Chris Brown, Amber Rose

Vad händer nu?

Ingen vet, men en sak är säker: den 7 år långa kampen mellan West och Swift är knappast över!
Veckorevyn_App_balk