in

9 anledningar till att Michelle Obama MÅSTE bli president nästa val

dragar

Världen behöver Michelle Obama. Under Baracks åtta år på presidentposten har hon stadig som en klippa funnits där både för sin make och för USAs mest utsatta. Med sin godhjärtlighet och enorma intelligens finns det ingen vi hellre skulle se kandidera som president inför nästa val. Läs anledningarna till varför! Mer

   1. För att hon brinner för tjejers rätt till skolgång

    En av Michelle Obamas hjärtefrågor är tjejers- och unga kvinnors rätt till skolgång runtom i världen. Därför startade hon tillsammans med Barack Obama organisationen Let Girls Learn som hjälper tonårstjejer runtom i världen att nå sina drömmar genom utbildning.

   2. För att hon är självständig

    Michelle har stor arbetslivserfarenhet utöver att vara first lady. Innan hon gifte sig med Barack hann hon ta två kandidater på de eftertraktade skolorna Princeton University och Harvard Law School och arbetade sedan på en juristfirma där hon träffade Barack. Michelle har även arbetat som assistent åt Chicagos borgmästare, suttit i flera styrelser samt varit involverad i Baracks presidentvalskampanj år 2008.

    michelle obama

   3. För att hon är sjukt SKÖN!

    Seriöst. Säg någon annan presidentfru som hade satt sig i en bil med James Corden och varit såhär SKÖN? 52-åriga Michelle visar sig inte bara mänsklig utan även sjukt rolig när hon släpper loss totalt i karaoke-bilen med skämt och sång till Stevie Wonders Signed, Sealed, Delivered och Beyoncés Single Ladies. Dessutom berättar Michelle i videon om organisationen Let Girls Learn vilket innebär att hon vågar bjuda på sig själv för att få ut ett viktigt budskap. Like!

   4. För att hon är mänsklig

    Michelle kämpar med vardagsproblem och fördomar som vi alla gör. Skojsamma och ärliga sanningar hon avslöjat om sig själv är att hon exempelvis inte föll för Barack vid första anblick eftersom hon tyckte han hade en för stor näsa. Dessutom gillar inte Michelle att bära strumpbyxor eftersom hon tycker att de sitter för tajt och hon vägrade att promenera med Barack i Chicago om vintrarna för att det var för kallt. Hallå, vem känner inte igen sig?!

    nope

   5. För att hon och Barack är ett äkta powercouple

    Visste du att Michelle skar ner timmarna på sin högt uppsatta tjänst på University of Chicago, med sexsiffrig lön, för att hjälpa Barack med sin presidentkampanj? Inte bara har de styrt en av jordens mäktigaste nationer ihop utan de är även en förebild för vad äkta kärlek är. Vi kan tänka oss att kombon skulle bli minst lika bra, om inte bättre, med Michelle som president och Barack som hennes högra hand.

    obama

   6. För att hon älskar att dansa loss

    Michelle har alltid nära till dans och släpper loss så fort hon kan. Otaliga klipp har fått oss att dra i smajlgroparna – som detta när Michelle dansar till Uptown Funk med Ellen DeGeneres. Spola fram till 3:15!

   7. För att hon står upp för andra kvinnor

    Hon stöttar unga tjejers rätt till att gå i skolan och engagerade sig länge i socialt arbete i hemstaden Chicago innan hon gav sig in på politik. Inte minst har hon uppmärksammat de fördomar och förtryck som svarta kvinnor i dagens USA får uppleva. I ett uppmärksammat tal i somras stöttade hon sin kollega och vän Hillary Clinton med dessa ord:

    obama

   8. För att hon är allt som Trump inte är

    Donald Trump står för förtryck. Michelle står för frihet. Donald står för privilegier. Michelle står för kämparanda. Donald står för sexism. Michelle står för jämställdhet. Donald Trump är nu. Michelle Obama är framtiden.

   9. För att världen vill det!

    Så fort beskedet kom om årets valresultat vände sig tusentals Amerikaner mot sociala medier och vädjade Michelle Obama om att ställa upp som presidentkandidat år 2020. Det är skrivet på blankt papper: världen behöver Michelle!

Källa dragarbild: Gage Skidmore.