in

Jan Björklund om varför han tror låga skatter gynnar välfärden

Jan bjorlund

I sista avsnittet av politikpodden 800K gästar Liberalernas partiledare Jan Björklund. Vi pratar välfärden och vad som egentligen gör den bättre eller sämre. Mer

Avsnitt 9: VÄLFÄRDEN – Jan Björklund om varför låga skatter gynnar välfärden

Det finns 800 000 kvinnor mellan 18 – 30 år i Sverige, varenda en av dem kommer kunna rösta i valet 2018. De har en enorm makt och kan verkligen vara med och skapa förändring.

För VeckoRevyns publik är frågor som rör jämställdhet, psykisk ohälsa och mänskliga rättigheter allra viktigast i valet 2018. Därför fokuserar vi extra mycket på de frågorna i vår podd, och pratar om dem med avstamp i egna erfarenheter men tar också reda på vilka konkreta politiska förslag det finns kring ämnena.

[adSpace]Politikpodden 800 leds av veckorevyn.coms chefredaktör Irena Pozar och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands och komiker.

I avsnitt nio avhandlas det luddiga begreppet välfärd. Irena Pozar reder ut vad välfärd egentligen betyder och Johanna Nordström har verkligen inget emot att betala skatt om det kan hjälpa andra. Liberalernas partiledare Jan Björklund gästar och berättar varför han är för vinster i välfärden, varför lägre skatt gör välfärden bättre men varför elcyklar inte borde vara en del av den.

Lyssna på avsnitt 9 här:

Lyssna även:

Avsnitt 1: Feminism – hur kommer #metoo påverka valet?
Avsnitt 2: Psykisk ohälsa och mänskliga krav
Avsnitt 3: Bostadsbristen, vad händer med den?
Avsnitt 4:Hur ska brottsligheten minska i Sverige?
Avsnitt 5: Skola och utbildning: Gustav Fridolin om det sjuka med okunniga vikarier

Avsnitt 6: Mänskliga rättigheter – Jonas Sjöstedt om att Sverige är bra, på pappret
Avsnitt 7: Invandring – Civilministern levde som gömd flykting
Avsnitt 8: Frågespecial – blanka röster och snygga partiledare