in

Civilministern Ardalan Shekarabi — från gömd flykting till skärpta migrationslagar

800k bild

I avsnitt 7 av politikpodden 800K ser Irena och Johanna med stor oro på att majoritetet av svenskarna nu vill se minskad invandring. De pratar med civilministern Ardalan Shekarabi som själv levt gömd som flykting i Sverige. Mer

Avsnitt 7: Invandring – Ardalan Shekarabi, från gömd flykting till skärpta migrationslagar

Det finns 800 000 kvinnor mellan 18 – 30 år i Sverige, varenda en av dem kommer kunna rösta i valet 2018. De har en enorm makt och kan verkligen vara med och skapa förändring.

För VeckoRevyns publik är frågor som rör jämställdhet, psykisk ohälsa och mänskliga rättigheter allra viktigast i valet 2018. Därför fokuserar vi extra mycket på de frågorna i vår podd, och pratar om dem med avstamp i egna erfarenheter men tar också reda på vilka konkreta politiska förslag det finns kring ämnena.

[adSpace]Politikpodden 800K leds av veckorevyn.coms chefredaktör Irena Pozar och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands och komiker.

 

I avsnitt 7 tar Irena och Johanna upp allvaret i att opinionen har vänt och nu vill en majoritet av Svenskarna se en minskad invandring till Sverige. Något som Irena Pozar och Johanna Nordström tycker är oroväckande. Irena berättar om hur det gick till när hon kom som flykting till Sverige på 90-talet och hur irriterad hon blir på att vi svenskar verkar tro att alla i hela världen har som högsta dröm att komma hit. Civilminister Ardalan Shekarabi från Socialdemokraterna gästar avsnittet och berättar varför hans parti vill skärpa migtaotionslagarna. Han kom själv till Sverige som flykting och levde gömd.

Här kan du lyssna på avsnitt 7:

 

Lyssna även:

Avsnitt 1: Feminism – hur kommer #metoo påverka valet?
Avsnitt 2: Annie Lööf ”Centerpartiet kommer inte ingå i en SD-stödd allians
Avsnitt 3: Bostadsbristen, vad händer med den?
Avsnitt 4: Brott och straff – Hur ska partierna minska brottsligheten i Sverige?
Avsnitt 5: Skola och utbildning: Gustav Fridolin om det sjuka med okunniga vikarier

Avsnitt 6: Mänskliga rättigheter: Jonas Sjöstedt ”Sverige är bra, på pappret..”
Avsnitt 7: Invandring – Civilministern levde som gömd flykting
Avsnitt 8: Frågespecial – blanka röster och snygga partiledare
Avsnitt 9: Jan Björklund ”Låga skatter gynnar välfärden”

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53