in

17 fantastiska höstlovstips

gisele
17 fantastiska höstlovstips

Inget att göra på höstlovet? Bara lugn. Veckorevyn.coms Caisa och Quetzala tipsar om allt från musiken via hemmalyx till recepten du inte kommer att klara dig utan!

Mer

CAISA TIPSAR OM DVD-BOXAR

dvd

1. ”Desperate Housewives – säsong 3”
Nästa vecka sänds sista avsnittet av tredje ”Desperate”-säsongen på Kanal 5. Är du ett lika desperat fan som jag är ska du se till att köpa boxen på en gång. Regniga höstdagar är perfekta för att återuppleva gamla minnen med hemmafruarna!

2. ”Brødrene Dal – samlede verker”
Jag är inte jättesåld på program som riktar sig främst till barn, men har du någon gång sett en snutt av ”Brødrene Dal” så förstår du varför jag gör ett undantag för den här serien. Hur kan man inte älska de tre bröderna som öppnar en dörr i djungeln och hamnar rakt i storstan. Låter det galet? Det är det, galet roligt!

3. ”The Agatha Christie’s Collection”
Alla ni som gillar deckare – se hit! Nu finns den enda riktiga deckardrottningens mordgåtor samlade på dvd. Dödliga äventyr avnjuts bäst (och säkrast) i tv-soffan med en stor kanna te och tantkakor för att skapa den där brittiska mysrys-känslan.

QUETZALA TIPSAR OM BÄSTA MUSIKEN

mando

Hösten betyder oftast att det släpps väldigt mycket roliga och grym musik. Det här får mitt hjärta att slå lite extra snabbt just nu:

1. Mando Diao – Never seen the light of the day
De som tror att Mando Diao fortfarande ägnar sig åt rå rock ’n’ roll har fel. På albumet ”Never seen the light of the day” tar bandet ett lugnt steg tillbaka och satsar på lugn, melodisk pop istället.

 

2. Jaymay – Gray or blue
Ung och cool direkt från New York kommer sångerskan Jaymay som redan nu spås bli höstens snackis. Och jag förstår varför – lyssna bara på ”Gray or blue” och få upp öronen för denna sångerska. Genast!

3. Sissy Wish – Beauties never die
Superchica Sissy Wish är från Bergen i Norge och de gör en coctail-loj pop som mixar en distad girlgroup-känsla med disco med stråkar. Fullträff!

 

 

 

SMARRIGA HÖSTRECEPT

lingonkola

1. Smarta smulpajen
Nyttig, enkel och attans vad god! Äpplen ger mysig höstkänsla, men vill du blunda och önska dig tillbaka till sommaren kan du använda hallon och blåbär istället. Receptet hittar du HÄR.

2. Lingon i kolasås med vaniljglass
Snabb, sötsyrlig dessert som du slänger ihop i micron på en kvart. Perfekt när du är sugen på något smaskigt men ändå vill ha något fräscht. Receptet hittar du HÄR.

3. Hjortrongino
Efterrätt som kommer att imponera på kompisarna, men som egentligen är lika enkel att slänga ihop som den är god. Vill du gå överkursen kan du bränna av chokladen, men det blir galet gott även om du låter bli. Receptet hittar du HÄR.

HETASTE HÖSTLOVSBÖCKERNA

harry

1. Karin Alvtegen ”Skugga”
Just nu läser Ebba Karin Alvtegens ”Skugga” och verkar inte kunna slita sig från den…

2. J.K. Rowling ”Harry Potter och Dödsrelikerna”
Den 21 november släpps den sjunde och sista Harry Potter-boken men redan nu går den att förbeställa här. Julaftonen kom visst lite extra tidigt i år…

3. Roslund & Hellström ”Flickan under gatan”
Finns det något mysigare än svenska deckare i höst? Roslund & Hellström är tillbaka med en riktig rysare.

FIXA ETT HEMMA-SPA

misha spa

Ta till vara på de lediga dagarna och drick massor av grönt te, vila ut och ta hand om dig själv från topp till tå. Budget eller lyx spelar ingen roll – vi har tipsen på hur du får din kropp extra len och snygg de här glåmiga höstdagarna. Så kan du bli lika höstrosig som Mischa Barton. Och skina extra mycket på alla roliga höstfester framöver…

 

Ren och lugn kropp:

purebody

100% Pure Organic Sea Therapy Bath, Lavender, från www.eleven.se, 239 kronor.
Från Bretagnekusten i Frankrike kommer det här lugnande och avgiftande badsaltet med läkande krafter och pepprat med vitamin C, E och Lavender. Kan det bli skönare?

Flirtiga fötter:

happyfeet

Sweet Happy Feet Pack, www.eleven.se, 439 kronor
Bara för att fötterna inte alltid syns i öppna skor den här säsongen så betyder det inte att fossingarna ska försummas. Slå till på en handgjord box med allt för fötterna. Den här innehåller en fotskrubb, en fotkräm, en lyxig tvål och en loofah-scrub.

 

 

Pussig mun:

lipscrub

The lip scrub från Sara Happ, www.satine.se, 299 kronor
Budgetvarianten är att göra en hemmaskrubb bestående av olivolja och socker (smaka inte!) eller så gör du som Kate Moss och Katie Holmes, investera i något så snuskigt onödigt som Sara Happs lip scrub!

 

Mjuka händer:

opi

Vi har prövat läsarnas bästa budgettips och det funkar verkligen: Massera in lite olivolja och vanligt salt i några minuter och skölj med ljummet vatten. Resultat: Fånigt mjuka och underbara händer. Avsluta med ett fint lack. Just nu älskar vi ”Vodka & Caviar” från OPIs ryska kollektion

LÄS OCKSÅ: Hur blir din vecka? Kolla in det nya horoskopet.