in

12 sanningar om Janet Leon

janetkanske2
Janet Leon jobbar just nu för fullt på sin nya platta tillsammans med Jörgen Elofsson. VeckoRevyn fick henne att avslöja 12 sanningar om sig själv.

Hon står bakom radiohitarna ”Let go” och ”Heartache on the dancefloor”. Janet Leon är göteborgstjejen som helhjärtat brinner för musiken och som redan har turnerat över hela världen. VeckoRevyn hängde med den sköna sångerskan för att pressa henne på 12 sanningar…

Mer

Fakta Janet Leon

Namn: Janet Leon

Ålder: 21

Bor: Stockholm men är från Göteborg

Aktuell: Med sin nya platta som släpps i år. Där samarbetar hon med låtskrivaren Jörgen Elofsson. 

Janet Leon är i full gång med sin andra platta som släpps inom en snar framtid, där hon samarbetat med välkända, svenska låtskrivaren, Jörgen Elofsson. Mitt i allt jobb kring den kommande plattan, fick vi ett snack med sångfågeln.

Here we go! Vad är det pinsammaste du gjort på scen?

– Jag kan inte direkt komma på något pinsamt, men det skulle i så fall vara gången då jag sparkade ut en vattenflaska. Och vatten på scenen är inte en bra grej heller. Men sedan så är det inte kul att glömma bort texten, det har kanske hänt två eller tre gånger. Det är jättejobbigt, för har man glömt av text en gång, så vet man att man kan göra det igen. 

Vilket var ditt sämsta och bästa betyg i skolan?

– Mitt sämsta var nog Företagsekonomi B, först fick jag IG och var tvungen att göra en prövning som jag var jättenervös inför, men jag klarade det och fick godkänt. Jag var bäst i engelska och estetisk verksamhet.

Vilket är det senaste sms:et som du fått från en kändis?

– Det var från Laila Bagge Wahlgren, där hon skrev ”Kan inte då. Puss”

Vad för killar attraheras du av?

– Grejen är den att det finns alltid egenskaper som man attraheras av. Men för mig är utstrålningen och energin det viktigaste och det som gör att jag känner mig attraherad.

Vilken är den snyggaste kändiskillen?

– Oj, ja du ingen aning. Joel Kinnaman kanske? Han har en bra helhet.

Du verkar ganska privat av dig, hur mycket dejtar du?

– Jag dejtar ingenting för jag har pojkvän, vi har varit tillsammans i sexton månader nu och bor tillsammans här i Stockholm.

Är du tjejen som flörtar eller föredrar du att killarna gör det?

– Jag har fått höra från andra att jag kan uppfattas som flörtig, men det är absolut inget jag är medveten om själv. Men jag föredrar när det är killarna som flörtar!

Vad är det elakaste någon sagt till dig?

– Det skulle vara om någon sa något om min personlighet, men det är sällan någon säger något elakt till mig. Men om någon närstående säger något blir man ju ledsen såklart. 

På en skala från ett till tio, hur divig är du?

– Då skulle det nog bara bli en trea. Jag tycker inte att jag är divig alls. Jag är rättfram, väldigt ärlig av mig och säger alltid vad jag tycker. Jag är uppfostrad till det.

Hur mycket pengar spenderar du på shopping i månaden?

– Det är jävligt olika. Det kan vara från 5000 kronor en månad, till 300 kronor en annan månad. Jag shoppar helst utomlands, men i Sverige handlar jag mest på Gina Tricot eller H&M.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig klar på morgonen?

– Oj, det går fort! Jag är klar på en kvart, om jag inte ska göra något speciellt. Jag älskar att klä upp mig, men jag är en bekväm människa och klär mig alltid bekvämt före obekvämt. Och klär jag upp mig så gör jag det för min egen skull.

Du lärde känna den svenska låtskrivaren och producenten Andreas Carlsson under Made in Sweden. Har ni haft ihop det?

– Haha, den frågan har jag fått många gånger. Det har aldrig varit något mellan oss. För mig är Andreas som en pappa eller brorsa, så nej verkligen inte!

Vilken kändis skulle du vilja läsa 12 sanningar om? Kommentera!