in

12 sanningar om Daniel Paris

daniel paris
Daniel Paris är killen som alltid har ett glatt humör och tycker om att bjuda på sig själv. VeckoRevyn mötte upp honom för 12 sanningar...

Han kammade hem vinsten i SVT:s ”Ung och bortskämd”, har skrivit en kokbok och är nu aktuell som en av skådespelarna i ”Den sista dokusåpan” på tv6. VeckoRevyn tog en fika med glädjespridaren Daniel Paris,  och fick honom att klämma fram 12 sanningar…

Mer

12 sanningar om Daniel Paris

Namn: Daniel ”Paris” Afshinnejad

Ålder: 24 år den 26 e juli i år

Bor: Stockholm

Aktuell: Fortsätter lansera sin egna kokbok, samt aktuell som en av skådespelarna i tv6 nya serie ”Den sista dokusåpan”.

Hallå Daniel, let’s go! Hur många likes fick du på din senaste Facebook-status?

– Det var när jag skrev ”Åre” och en smiley. Då fick jag 27 likes, det är väl lite coolt?

Vilket var ditt sämsta och bästa betyg i skolan?

– Gud, jag var duktig i skolan, och hade lätt för det! Jag hade VG som sämst och det var i idrott. Jag fick tvinga mig till de lektionerna. Sedan har jag alltid älskat språk så jag hade ett starkt MVG i engelska.

Vad är det pinsammaste du någonsin gjort?

– Åh, jag gör alltid pinsamma grejer. Till exempel så pratar jag högt för mig själv när jag går på stan, då får jag ibland rädda mig med mitt headset och låtsas prata i telefon. Men det pinsammaste jag gjort var under skoltiden när jag hade geografi. Då var det en tjej som pratade om sitt ursprung eller något, och då råkade jag ställa frågan ”Vad är huvudstaden i Afrika?”. Efter det så bokstavligt talat vallfärdade andra klasser in till vårt klassrum för att titta på mig! De ville se killen som hade sagt något så dumt. Det var riktigt pinsamt! Annars brukar jag bjuda på mig själv mycket…

Vilket är det senaste smset som du fått av en kändis?

– Det var från Paulina ”Paow” Danielsson, där hon skrev ”Älskar dig”.

Vad för killar attraheras du av?

– När jag var yngre så var det bara det yttre jag tänkte på, men nu går jag mer på personligheten. Jag gillar avspända människor, även om jag egentligen är motsatsen till det. Och sedan ska de ha humor!

Vilken är den snyggaste kändisen i Sverige?

– Jag skulle nog säga Andreas Wijk, han är stencool. Annars Paulina Danielsson för hon har ett jättefint ansikte och en fin stil.

Du är singel – hur mycket dejtar du?

– Gud, jag dejtar ingenting. Jag är sämst på att ragga! Sedan vet jag inte ens om när folk raggar på mig. Mina vänner kan ibland säga till mig ”Men han stötte ju på dig”, och då har inte jag förstått det, haha. Jag går ut på krogen ibland, men det är inte så att jag går och letar efter någon då.

Vad för kläder skulle du aldrig ha på dig?

– En kilt! Jag älskar kläder, men ser verkligen inte det snygga i den looken. Riktiga män bär inte kjol! Haha.

Vilken är din bästa kändiskompis?

– Det är Paulina ”Paow” Danielsson, hon är som en lillasyster för mig. Vi kände varandra innan vi båda blev offentliga personer, vi brukade fika och så. I sommar ska vi åka på resor ihop! Hon är verkligen en av mina närmaste.

Vad har du för partytrick?

– Jag brukar prata skånska! Då brukar jag säga att jag är från Kristianstad. Visst, jag är kanske inte jättebra på det, men jag tycker det är en härlig dialekt!

Du Daniel, jag är från Kristianstad-trakten…

 – Men gud! Är du? Coolt! Haha.

På en skala från 1-10, hur fåfäng är du?

– Jag säger nog en stadig fyra. Mitt hår gör jag klart på en minut, men jag tycker om hur jag känner mig när jag har fixat till mig. Det är såklart roligare att vara fixad.

Du är alltid pigg och glad! Vad får dig att bli ledsen?

– Vad kul att höra, tack! Det som gör mig ledsen är när jag läser bloggar om till exempel bantning. Eller när jag hör saker om dokusåpor som ”Big Brother” eller ”Paradise Hotell”. Jag tittar inte på sådana program, för jag tycker att de som medverkar är dåliga förebilder i media. Jag blir inte arg, utan bara ledsen för jag tycker synd om deltagarna som är med i sådana program.

Vilket är ditt bästa minne från ”Ung och bortskämd”?

– Under tiden jag var med i programmet så formades jag till en annan människa, och insåg så mycket om mig själv. När det närmade sig finalen så kände jag att jag redan hade vunnit i och med min utveckling, och struntade i om jag vann eller inte. Så när de sa mitt namn, blev jag ändå förvånad. Så jag skulle säga att mitt bästa minne är från själva finalen, det var där och då jag insåg allt.