in

11 punkter sammanfattar: allt om rånet på Kim Kardashian

kimkar stor

Under modeveckan i Paris rånades Kim Kardashian på sitt hotellrum. Rånarna fick med sig smycken värda över 11 miljoner dollar och än är ingen gripen. Samtidigt cirkulerar rykten om att rånet egentligen bara var en PR-kupp. Vad har egentligen hänt? Vi sammanfattar! Mer

 1. Kim visar upp sin gigantiska ring

  ???

  Ett foto publicerat av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

  Den 29 september, tre dagar innan Kim blev rånad, la hon upp denna bild på Instagram där hon visar upp sin ring hon fått av maken Kanye West någon månad tidigare. Den är 20 karat och värd uppskattningsvis 4 miljoner dollar. Den var ett av de smycken som rånarna tog.

 2. Vitalii Sediuk försöker pussa Kim på rumpan

  vitalii-kim-k

  Vitalii Sediuk, som veckan innan lyfte upp Gigi Hadid på Milans modevecka (som Veckorevyn.com tidigare skrivit om), försökte pussa Kim på rumpan när hon klev ur från sin bil. Hon passerade en massa paparazzis och Sediuk rusade plötsligt ut ur folksamlingen fram till Kim. Som tur var var hennes livvakter tillräckligt snabbt framme för att stoppa honom.

 3. Kim kör makeup-fritt på Balenciaga-visningen

  kim-no-makeup

  Kim är queen av contour och smokey eyes och det är sällan vi ser henne utan smink, men några timmar innan rånet dök hon upp på Balenciagas visning till synes helt utan smink och var precis lika flawless som alltid.

 4. Rånet äger rum

  Runt halv tre-tiden natten till den tredje oktober gick fem män utklädda till poliser till Kims hotellrum, efter att ha hotat nattvakten med pistol och tvingat honom att leda dem till Kims rum. Det är oklart om alla männen var inne i rummet, men helt säkert är att två av dem var det. De band och munkavlade Kim innan de tvingade in henne i badrummet, samtidigt som hon hela tiden hotades med pistol. Rånarna fick med sig smycken värda över elva miljoner dollar. Kim blev djupt skakad av händelsen men klarade sig fysiskt oskadd.

 5. Kanye avbryter sin konsert och Kim flyr Paris

  kanye-west

  Kanye var i Queens, New York, och uppträdde på Meadows Music and Arts Festival när en av medhjälparna rusade ut på scenen för att uppdatera Kanye om vad som hänt. Han avbröt genast konserten för att ta han om en ”family emergency”.

  Kim landade i New Jersey på morgonen efter rånet och åkte sedan vidare till New York där hon har en lägenhet på Manhattan. Hon var omringad av flera säkerhetsvakter på den korta promenaden från bilen in till lägenhetskomplexet.

 6. Hånet från sociala medier

  Människor på sociala medier var snabba med att göra händelsen till ett skämt, ifrågasätta om det verkligen hade hänt och anklaga Kim för att ha iscensatt alltihop. Som tur var fanns det de som hoppade till hennes försvar på twitter, bland annat James Corden och Chrissy Teigen, medan Lena Dunham pratade om händelsen och försvarade Kim på programmet New York City’s Breakfast Club.

  skarmavbild-2016-10-12-kl-11-08-16

 7. Rånarnas misstag

  I skrivande stund, 12 oktober, har polisen vad vi vet inga misstänkta för rånet. Men allt eftersom att fler förhör hållits, framför allt med Kim själv, så har också fler detaljer kring rånet dykt upp. Till exempel ska rånarna under händelsen verkat osäkra på sig själva och fumlat med vapnen medan de argumenterade på franska om hur de skulle göra. De tappade också ett av smyckena, ett hängsmycke med ett kors värt 33 000 dollar, utanför hotellet. Polisen jobbar nu med att ta fram DNA som kan ha fastnat på smycket. Även buntband och silvertejp ska ha lämnats kvar inne på Kims rum. Kim ska också ha sagt till polisen att rånarnas polisdräkter såg väldigt fejk ut.

 8. Nattvaktens öppna brev till Kim

  Nattvakten som arbetade när Kim blev rånad var den som ledde rånarna till hennes rum. Kim har sedan sagt i polisförhör att han verkade misstänksamt lugn, fast han hotades med pistol. Nattvakten, vars namn inte släppts, skrev sedan ett öppet brev till Kim i den franska tidningen Closer. Han börjar med att skriva: ”Kära Kim, N´när du känner det kalla stålet från en pistol mot din nacke, så är kan det betyda skillnaden mellan liv och död att fortsätta vara lugn, för båda våra liv.” Han avslutar brevet med att skriva att han hoppas Kim mår bättre.

 9. Teorier kring rånet

  Att det skulle komma upp konspirationer kring rånet är ingen överraskning, och det finns fler än en att välja mellan. Allt från att den ökända serbiska rånar-gruppen Pink Panthers, som enligt Interpol ska ha begått minst 380 väpnade rån och stulit saker värda över 374 miljoner dollar mellan 1999 till 2015, skulle ligga bakom attacken, till att det skulle vara en PR-kupp från familjen Kardashians sida. En av anledningarna till att folk spekulerar i att rånet skulle vara uppgjort är för att Kim var själv vid tidpunkten för rånet. Kim är vanligtvis nästan aldrig själv, hon är alltid i närheten av familj, anställda, sina livvakter, och inte minst paparazzis. När rånet begicks var hennes livvakt Pascal Duvier med Kendall Jenner på en klubb i Paris. Hennes vän och stylist Simone Harouche var dock på hotellet med Kim, men en trappa ner. När hon hörde tumultet låste hon in sig i badrummet på nedervåningen och skickade sms till Duvier och Kourney Kardashian, som också var i Paris. Hon kunde av oklar anledning inte larma 91. Men att Kim ska ha varit helt själv i rummet vid tidpunkten för attacken tycker alltså många är för otroligt för att bara vara en tillfällighet.

 10. Kim stämmer skvallersajt

  kim-kardashian1

  Skvallersajten mediatakeout.com skrev efter rånet flera artiklar där de påstod att Kim var ”en lögnare och en tjuv”. Kim is not having it och stämmer nu sajten och dess ägare Fred Mwangaguhunga för förtal. Advokaten Andrew Brettler skriver i stämningsansökan att de hävdat att Kim ”fejkade rånet och ljög om överfallet för att kunna få ut miljontals dollar från sitt försäkringsbolag”.

 11. Kardashian-familjens tystnad

  familjen-kardashian

  Efter rånet har Kim inte uppdaterat någon av sina sociala medier eller sin app. Även resten av familjen har varit relativt tyst, vilket inte hör till vanligheterna. Khloé Kardashians var dock och gästade Ellen DeGeneres och pratade då om Kim. Hon berättade att Kim inte mår så bra just nu, vilket är förståeligt, men att de som familj tar sig igenom det tillsammans.

Nu hoppas vi på att polisen tar fast de skyldiga och att Kim kan återhämta sig från denna händelse.