in

Tjäna pengar på din blogg

bloggare
Tjäna pengar på din blogg

Hur får jag många läsare? Är det bra att nischa sig? Hur tjänar jag pengar på bloggen? Ebba von Sydow ger sin bästa tips.

Mer

bloggare

Bloggdöden? Glöm det! Bloggandet är större än någosin, det startas 1,4 bloggar per sekund i världen och det är vi – unga kvinnor – som är bloggvärldens nya makthavare.

Veckorevyn.com bjuder vi dig på några av landets mest lästa bloggar och vi jobbar aktivt med att underlätta, inspirera och peppa alla duktiga bloggare runt om i landet, bland annat genom vår årliga gala Veckorevyn.com Blog Awards och ett antal träffar och mingel under året.

Men hur gör du för att bli läst av tusentals? Hur gör du för att faktiskt tjäna en hacka på din blogg? Det viktiga är att nå ut till många! Här kommer 5 snabba tips:

Ebbas bästa bloggtips:

1. Hitta en nisch – och våga vara personlig. Mode, träning, politik, film eller läppglans? Hitta din nisch. Du når en tydlig målgrupp och blir därmed mer intressant för dina eventuella partners och annonsörer. Men bara för att du snöar in på ett ämne måste det inte bli torrt – bjud på dig själv, läsarna måste få lära känna dig. En del bloggare väljer att vara anonyma men tydlig avsändare är oerhört viktigt.

kamera nikon p80 stor bild 5867723

2. Plåta egna bilder. Nej, du får INTE stjäla från Veckorevyn.com! Plåta egna bilder från din vardag, det blir dina unika och är dessutom mycket roligare för läsarna. Glöm inte bort att små detaljer, saker du ser, gör, tycker, äter och dricker – allt lämpar sig för en liten bloggbild.

sony vaio pink notebook laptop

3. Hatad och älskad? Grattis, du är på rätt väg längre upp i Bloggtoppen. Fler besökare = fler sidvisningar = fler klick på dina annonser från Tradedoubler, Zanox eller någon av de andra nätverken du kanske jobbar med.

Du provocerar, du upprör känslor och det är bra! I bloggvärlden gäller det att våga tycka – ordentligt – för att hitta mycket läsare. Lika viktigt är det att du engagerar dig och lägger tid på bloggen. Uppdatera minst två gånger om dagen och tänk såhär: desto mer du lägger in i din blogg, desto mer får dina läsare ut av den = de vill besöka dig oftare.

perez

Succébloggaren Perez Hilton är både hatad och älskad för sin nischade blogg om kändisar.

4. Slå ihop dig med kompisarna. Svårt att hinna med? Slå ihop med en kompis med samma intresse och börja blogga ihop, som exempelvis Manolo och Bokhora – framgångsrika bloggar där flera personer ligger bakom.

 5. En snygg blogg är viktigt. Utbudet är bra på bloggtjänster som Blogger, Blogspot och WordPress. Med enkla medel kan du snygga till din blogg och designa den personligt. Lär dig lägga ramar runt bilder och försök hitta roliga grafiska element (en viss stil, ett bildformat eller fotoramar) som återkommer så att dina läsare känner igen sig.