in

Svenska H&M slutar retuschera – visar modellernas riktiga skönhet

hm slutarretuschera

Det var inte en dag för tidigt. Nu följer svenska modejätten H&M efter sina branschkollegor på andra shoppingsajter och slutar även de att retuschera sina modeller. Mer

Äntligen! Den svenska modejätten H&M slutar retuschera sina modeller och tar härmed efter andra stora modekedjor som ASOS och Adidas. Det skriver brittiska Daily Mail.

hm 1
Foto: HM.com

Går man in på H&M:s hemsida och letar sig in bland badkläderna så kan man numera hitta bilder på icke retuscherade modeller. Hurra!

På några av kvinnorna kan man se bristningar på lår och rumpa. Men vi ser också modeller med kroppshåret kvar på både mage, armar och i armhålorna. Det var verkligen inte en dag för tidigt – och på sociala medier har modejätten hyllats för att inte retuschera sönder modellerna längre.

– Vi har tydliga riktlinjer för retuschering av bilder och ändrar så lite som möjligt. Vi är glada för den positiva feedbacken och hoppas fortsätta inspirera våra kunder med våra kampanjer, säger Amanda Larsson, presskontakt på H&M Sverige till Veckorevyn.com.

Se bilderna både ovan – och under!

hm 4
Foto: H&M
hm 5
Foto: H&M

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53