in

Sommarens hetaste frisyrer

frillor
Sommarens hetaste frisyrer

Tänkt tanken att gå till en salong för att få till håruppsättningen till festen? Glöm det!

Mer

frillor

Bjuden till alla sommarens fester utan att veta hur du blir festfin i håret? Kolla in tre frisyrer som du med lite fingerfärdighet lätt fixar på egen hand!

Så fixar du strama klassiska knuten

frisyr1frambak

Klassiska knuten är aldrig fel. Lika bra till studentmottagningar som bröllop. Matcha med röda läppar för filmstjärne-looken!

1. Sätt upp en stram tofs – och spara en hårslinga bakom varje öra. Linda sedan hårslingorna omlott runt tofsen. Nåla fast och låt hårtofsen hänga löst.
2. Tupera hästsvansen. Kamma därefter ytan, spraya lätt för att fånga in småhår. 

todo1

3. Snurra runt svansen i en knut. Fäst den med hjälp av hårnålar…
4. Fäst hela knuten ordentligt med hårnålar och spraya för att försegla frisyren. Klart!

Så fixar du punkiga bohemlooken

frisyr2frambak

Den mer rockiga och rufsiga frisyren blir perfekt till picknickar och sena sommarkvällar… Matcha med blommig klänning, skinnjacka och höga klackar.

todo3

1. Locka håret med en locktång. Börja locka underhåret, sluta med överhåret. Satsa på korkskruvar i stället för vågor eftersom håret blir lättare att sätta upp då. Upprepa över hela håret utom i en sträng längs hårfästet som du lämnar orörd.
2. Dela upp håret i en mittbena, tupera bakdelen i mitten på huvudet.

todo4

3. Tvinna håret som en svinrygg, fäst med hårnålar. Gör därefter små flätor i håret lite där du vill. Tupera och spraya lätt i ändarna för att de inte ska gå upp. Flätorna fästs separat en och en.
4. Till sist för du luggens två delar åt sidorna och fäster dem löst i uppsättningen. Avsluta med att kolla så att hårnålarna är ordentligt fästa. Spraya om det behövs!

Romantiskt och somrigt, så fixar du frisyren

frisyr3frambak

Romantiskt och somrigt à la Jane Austen, snyggt till midsommar.

Den sommarljuva frisyren kan du satsa på lagom till midsommar. Med skira läppar och en tunn klänning blir du som hämtad ur en 1800tals-roman!

todo6

1. Tupera håret i tunna slingor. Locka håret med locktång. Kamma rent håret från tovor innan du använder en locktång. Locka igenom hela håret för att få struktur och spraya varje slinga med värmeskydd innan du går på med tången. Borsta sedan ut det ”lockiga”.

todo5

3. Dela av benan, gärna lite sicksack så att det inte blir för perfekt. Tvinna en slinga på varje sida bakåt och fäst med hårnålar som du placerar i kors. Snurra håret på bakhuvudet i en lös knut och fäst med hårnålar. Gör samma sak med sidorna.

4. ”Dra” sedan lite i hela håret med fingrarna för att forma och slarva till strukturen.