in

Sno stilen: Läderkjolen – så stylar du den

lacc88derkjolen drag

Dragkedjor, knappar och snörning. Det är några av de detaljer som kan ses på den trendiga läderkjolen. Den är ett av sommarens hetaste plagg och kan bäras på såväl jobbet som på dansgolvet. Mer

I våras skrev vi en artikel om populära kjolar, där läderkjolen var en av dem. Denna gång är det dags att ägna en hel artikel åt detta underbara lilla skinnplagg.

Läderkjolen (eller fejkläder-kjolen) kan hittas i nästan varje klädbutik och ses på var och annan modebloggare runtom i modevärlden. Modellerna varierar mellan korta, medium, långa, tighta och vida – med andra ord råder en stor bredd i själva utseendet på kjolen, så det är bara att välja och vraka!

läderkjolar kollage

Läderkjolar: 1 2 3 4 5 6 

En kjol – fyra looks!

Det är praktiskt när ett plagg kan användas vid flera olika tillfällen. Det sparar både tid, pengar och miljö. Trots att kjolen kan kännas något svårmatchad så är den ett plagg som passar för såväl jobbdagen som festkvällen. Nedan följer fyra exempel på hur och när kjolen kan bäras.

Skinnkjol – på jobbet:

Då läderkjolen är utstickande i sig behöver den tonas ner snarare än kläs upp, i alla fall i arbetssammanhang. Matcha därför kjolen med plagg som går i mer jordnära, lugna färgnyanser. En topp med hög hals är också att föredra för att skapa en mer sofistikerad känsla. Klackar i all ära men en kjol likt denna på arbetsplatsen kan snarare behöva ett par lägre skor, gärna ballerinaskor eller liknande.

look 1 b r

Jobblooken: Kjol / Topp / Jacka / Väska / Skor / Blusher 

Skinnkjol – till festen:

Helsvart är ett säkert kort och samtidigt ruskigt snyggt. Matcha kjolen med ett par svarta klackar i läder för att plocka upp det tuffa materialet. En nätt topp tillsammans med en mer täckande jacka skapar en bra balans för kvällens alla skiftande miljöer. Planerar du att dansa natten lång kan det vara både smart och snyggt att packa med ett par lägre skor i form av sandaler.

[adSpace placement=”auto”]

festlook

Festlooken: Kjol / Topp / Jacka / Skor / Ögonskugga / Väska

Skinnkjol – på semestern:

Ska du mot varmare breddgrader, eller kanske på en weekend i en europeisk storstad? Packa med dig läderkjolen! Den gör sig riktigt bra ihop med en lång skjorta, ett par sandaler, hatt och solglasögon!

semester

Semesterlooken: Kjol / Skjorta / Hatt / Solglasögon / Sandaler / Väska

Skinnkjol – till vardags:

Kombinationen hoodtröja och skinnkjol kan inte bli annat än lyckad då kontrasten mellan det mjuka tyget och det svarta lädret skapar modemagi. Tona ner looken med ett par sköna sneakers och ryggsäck för en avslappnad känsla.

vardag

Vardagslooken: Kjol / Tröja / Sneakers / Keps / Ryggsäck / Highlighter

Shoppa fler kjolar:

 

Denna artikel innehåller köplänkar.
Priser och länkar från 10/7-16.

Psst! Du har väl inte missat att VeckoRevyn finns som app?