in

Shoppingguide för miljömedvetna

miljo
index.xml

Att vara miljömedveten behöver inte handla om att äta trista grönsaker, avstå från smink eller att klä sig i hampa. Nu är det enkelt att göra miljömedvetna val och ändå kunna köpa snygga kläder och äta den mat du gillar bäst. Kolla bara in den här guiden över några av de bästa internet-shoppingsidorna för kläder, smink, smycken och mat.

Mer

Sweden organics
Snygga och coola ekologiska streetkläder. Här hittar du allt från rättvisemärkta t-shirts till underkläder med attityd!
Kolla in: swedenorganics.se

Näva naturtextil
Här kan du shoppa ekologiska kläder i bomull, ull och ull/siden för både barn och vuxna. Det finns också jeans, strumpbyxor, tröjor, leggings och en hel del annat.
Kolla in:
ekotextil.se

Sonjas textilateljé
En kul sida för dig som vill tillverka egna ekologiska kläder, här hittar du ekologiska tyger i bomull, lin, ull och även ekologiskt siden.
Kolla in: sonjas-textilatelje.com

Lagerstedt & Company  
Här finns högkvalitativa, rättviseproducerade t-shirts av certifierad ekologisk bomull.
Kolla in: lagerstedtocompany.com

Dr Hauscka
Ett av världens största företag inom ekologisk kosmetik och hudvård. Från början gjordes produkterna för dem som hade problem med allergier och eksem. Alla örter och växter som ingår i tillverkningen odlas vid företagets egna odlingar och skördas, rensas och bearbetas för hand.
Kolla in: drhauscka.com

Osea
Hos Osea hittar du ekologiska och rättvisemärkta kläder, smycken och även eteriska oljor. Missa inte de ekologiska tampongerna och det supergoda Yogi-téet!
Kolla in: osea.se
    
Nanoks ekobod   
Här hittar du vardagsprodukter från Australien, anpassade för ett hållbart och giftfritt samhälle. Här finns ekologiska hud- och kroppsprodukter och dessutom smink! Produkterna är certifierade av oberoende organisationer i USA och Australien och ingen av dem är testad på djur.
Kolla in: ekoboden.se

Biologica
Naturlig lyx med återvinningsbara förpackningar och produkter som inte är testade på djur. Här finns allt från solskydd till massageoljor.
Kolla in: biologica.se

Naturshoppen
Här hittar du en mängd olika ekologiska produkter så som böcker, tvålar, kryddor och tandkräm. Här finns också roliga presentkorgar.
Kolla in: naturshoppen.se

Fairspring
Här kan du fynda naturkosmetik, kosttillskott, te och naturgodis.  Allt är dessutom allergivänligt!
Kolla in: www.fairspring.com

Fairworld
På Fairworld säljs rättvisemärkt kaffe, te, choklad, smycken och leksaker.  Alla produkter är rättvist framtagna, producenterna har värdiga arbetsförhållanden och får skäligt betalt för sitt arbete.
Kolla in: www.fairworld.se