in

Shopping-inspo: 20 heta sommarjackor

sommarjackor

Sommaren i Sverige är många gånger kyligare än vad vi vill erkänna. Det kan vara smart att införskaffa en eller flera snygga ytterplagg för att hålla stilen även när solen och värmen spelar en ett spratt. Mer

En snygg jacka kan rädda vilken outfit som helst. Den svenska sommaren bjuder på alltifrån sol och värme till regn och åska. Därför kan det vara en bra idé att ha flera jackor att välja emellan. Nedan finner ni 20 jackor för olika ändamål.

Bomberjackan

Denna jackmodell är kaxig och trendig, men samtidig klassisk. Bomberjackan har funnits med sedan piloter använde den 1940-talet. Idag är jackan dock ett modeplagg, snarare än en pilotjacka, och finns i en uppsjö färger och material. Detta ytterplagg passar såväl dag som kväll och kan matchas till de flesta looks.

bomberjackor

Rosa jacka/Svart jacka/Blå jacka/Svart jacka

Skinnjackan

Skinnjackan är en riktig klassiker och ett tidlöst plagg, med andra ord ett måste i varje garderob. Bikerdetaljer, kedjor, knappar och skärp är vanliga detaljer, men det finns också mer stilrena varianter för minimalisten. Denna jacktyp är perfekt för fest, middag eller dagen på stan.

skinnjackor

Skinnjacka 1/Skinnjacka 2/Skinnjacka 3/Skinnjacka 4

Långkappan

Den långa kappan passar för alla tillfällen, då den är neutral, elegant och täckande. Den kan fungera skuggande och sval vid högtryck och täckande och värmande vid lågtryck. Bär en svart jacka till jeansshorts, boots och en cool t-shirt för en trendig dagslook. En beige variant över ett par vita jeans, vit blus och klackar skapar en sofistikerad middagslook.

[adSpace]trenchcoat

Linnekappa/Svart kappa/Mockakappa/Beige kappa

Jeansjackan

Den enkla jeansjackan är klassisk, men säsongsbunden, jacka. Det är främst vår och sommar som detta denimplagg kommer till sin rätt. Användningsområdena för jackan är många, den passar på festivalen, solsemestern, shoppingdagen eller uteserveringen. Våga köra denim-på-denim för att vara riktigt trendig, eller välj en vit jeansjacka för att bryta mot den klassiska blå färgen.

jeansjackor

Blå jeansjacka/Svart jeansjacka/Vit jeansjacka/Ljusblå jeansjacka

Mockajackan

Är du på jakt efter sommarens hetaste trend så är mockajacka ett bra val. Stilsäkrast är du i den klassiska, bruna mockan och det är också den som är ständigt återkommande. Vill du sticka ut finns det mer färgglada alternativ.

mockajackor
Brun mockajacka/Rosa mockajacka/Svart mockajacka/Brun mockajacka med fransar

Denna artikel innehåller köplänkar.