in

Så håller du din stil vattentät i sommarregnet!

Snyggaste regnkläderna

Svensk sommar är tyvärr allt annat än solsäker. Regniga dagar leder ofta till klädpanik och tråkiga outfits. Men som det gamla goda ordspråket lyder, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

Mer

Regn medför både fukt, kyla och mörker. För att hitta en outfit som är både praktisk och snygg bör man tänka på följande saker:

  • Kvalitén är A och O. När det kommer till regntåliga kläder är kvalitén i centrum. Det kan därmed vara smart att investera i plagg som är rejäla och tåliga. 
  • Tänk tidlöst. Regnkläder är inte det roligaste shoppingområdet och se därför till att införskaffa plagg som håller några år. Självklart kan det vara kul att köpa en snygg regnkappa men risken är att den går ur tiden redan nästa säsong.
  • Lugna färger. Satsa på jordnära toner för att bredda användningsområdet för dina regnplagg. En svart jacka kan matchas till betydligt fler outfits än exempelvis en prickig, färgglad.
  • Täckande. Plagg som täcker större delen av kroppen ger större möjlighet till att bära ”vanliga” kläder under. På sommaren kan en längre regnkappa täcka såpass bra att du kan bära en klänning under och ändå knappt bli blöt.

För att summera tipsen så är det alltså kvalité, färgval och tidlöshet som är det allra viktigaste vid valet av regntåliga kläder. Nedan följer fem olika produktkollage att inspireras av.

Regnkläder: Jordnära toner

Jordnära toner är, som tidigare nämnt, breda i sitt användningsområde. Dessa produkter sticker inte ut för mycket och kan matchas till de flesta outfits. Ljusblå och beige är en fin kombination, och går ihop med många andra färger. För dig som vill ha sminket i behåll under och efter skyfallet är en vattenfast eyeliner att föredra.

regn blå beige

Jordnära toner: Väska / Jacka / Stövlar / Mobilskal / Eyeliner / Paraply / Keps

Regnkläder: Mörka toner

Mörkt fungerar alltid. Dock får vi inte glömma att det fortfarande är sommar så för att undvika att det blir alltför dystert försök få in någon färg, exempelvis en blå ton på väskan eller mönstrat mobilskal.

regn

Mörka toner: Jacka / Stövlar / Mobilskal / Väska / Keps / Paraply

Regnkläder: Ljus bas

Denna kombination är betydligt somrigare än det ovan nämnda mörka alternativet. Vit och skogsgrön skapar tillsammans färgmagi och ett mönstrat paraply piggar upp. En mössa kan (trots att det är sommar) komma väl till hands när regn och rusk gör sig påmint.

[adSpace]outfit vit

Ljus bas: Jacka / Paraply / Stövlar / Mössa / Ryggsäck / Mascara

Regnkläder: Djuriskt

Om man vill sticka ut något, så kan en mönstrad jacka vara en bra idé. Var dock medveten om att en djurmönstrad kappa kan komma att gå ur modet snabbare än en klassisk svart. En rejäl regntät trunk passar perfekt året runt och håller alla dina värdesaker torra.

djuriskt

Djuriskt: Väska / Kappa / Keps / Mobilväska / Mobilskal / Stövlar

Regnkläder: Rosa

Trots råd om att gå på det tidlösa och mörka så måste vi ha med lite färg också. Denna rosa, härliga mix av plagg är mer somrigt än tidigare kollage men också minst tidlöst och klassiskt. Men vad gör det när det är färg och sommarkänslor man är ute efter?

rosa regn rosa2

Rosa regnoutfit: Jacka / Stövlar / Paraply / Mobilskal / Keps / Mascara

Denna artikel innehåller köplänkar.

Priser och länkar från 17/7-16.