in

Rihanna bar svenska modestudenten Ellas kläder – sno stilen själv!

Rihanna rosa fluffig dunjacka från Ella Boucht

Det är inte varje nyexaminerad textilstudent som får klä modedrottningen Rihanna. Under Paris modevecka var den stora snackisen Rihannas enorma, rosa dunjacka som designats av ingen mindre än svenska Ella Boucht. Mer

Allt fokus låg (som vanligt) på Rihanna när hon under Paris Fashion Week briljerade med en outfit to die for. Denna gång var det Rihannas enorma, fluffiga jacka som alla hade ögonen på. Men det varken Dior, Balmain eller Gucci som Rihanna vanligtvis brukar bära som var namnet bakom jackan. Det var 23-åriga, finlandssvenska Ella Boucht – som i slutet av augusti visade upp jackan som en del av sin examenskollektion för Borås TextilhögskolaStockholm Fashion Week.

Efter den hyllade visningen blev Ella kontaktad av ingen mindre än Rihannas stylist som tyckte hennes kollektion var fantastisk. Vi tog pulsen på Ella som under dessa hektiska dagar fått telefonen och sina sociala medier totalt översvämmade:

– Det känns fantastiskt att få se att Rihanna valt att bära just min jacka, även om jag bara är en nyexaminerad modestudent fortfarande. Hon är en grym kvinna och förebild för många och det hela känns otroligt roligt och lite overkligt, säger Ella.

 

Vogue, watch your back for @sst_fashiondept #ellaboucht

Ett foto publicerat av Ella Boucht (@ellabct)

Vad var tanken bakom jackans design?
– Den uppstod från idén att utveckla spetsens traditionella utseende i kombination av skala med fokus i sportkläder. Den rosa jackan är gjort av ett vitt sammetstyg som jag tryckt med ett spetsmönster, jackans fyllning har jag färgat neonorange och i kombination skapar de den rosa persiko -marshmallow färgen.
Beställde hon även fler plagg? 
– Ja, hon beställde några stycken och har fortfarande en elegant overall med ett stort blommönster kvar hos sig som hon troligen kommer att ha på sig inom en snar framtid.
Vem är nästa drömperson att få klä för dig?
– Jag skulle älska att få klä FKA Twigs, hon är en grym artist, dansare och kvinna!
Vi på veckorevyn.com älskar Ellas girlpower-anda. Allt går om man vill!

Rosa är en av höstens starkaste färger

Rihanna är inte ensam om att gilla rosa, en av höstsäsongens starkaste färger. Puderrosa går fint ihop med olika toner av grått och lavendel. Satsa själv på en rosa bomberjacka, eller varför inte ett par rosa statement-boots?

Och vad är Ellas tips för att matcha den rosa bomberjackan i Sveriges vinterkyla?

– Med något varmt och kroppsnära för att framhäva den mjuka stora fylliga volymen jackan har.

Håll musen över/klicka på produkterna för att se försäljningsställe och pris.

Artikeln innehåller köplänkar. Priser aktuella för 6/10/16.