in

Nu börjar Asos visa samma plagg på olika stora kroppar (hurra!)

asos

YES! Asos drar sitt strå till stacken för mer representation! Mer

VeckoRevyn har tidigare skrivit om hur klädmärket Ekineyo Basics visar sina plagg på olika kroppar, för att hjälpa sina kunder att se hur plagget skulle sitta på just dem. När vi publicerade artikeln om Ekineyo överöstes vi av kommentarer från våra följare, alla var glada och extremt peppade för initiativet!

Nu finns det anledning att glädjas igen!

Nu börjar nämligen modejätten Asos göra samma sak, i alla fall i sin app.

Det var Twitter-användaren Eleanor (@ejhc13) som upptäckte den nya satsningen och skrev ett hyllande inlägg om företaget:

Kort därefter skrev Asos själva att detta är en något de har börjat rulla ut, och manade sina följare att hålla utkik i appen. I ett uttalande säger de också:

”Vi testar alltid ny teknoligi som kan göra våra kunders upplevelse bättre. I det här fallet använder vi AR (Augmented reality) för att visa produkter på olika stora modeller, så att kunderna kan få en bättre bild av om något skulle passa dem eller inte”.

Reaktionerna har varit övervägande positiva, men många säger också att de hoppas att Asos går längre än att visa plagg på modeller som bara är lite större än genomsnittsmodellen och verkligen visar alla olika typer av kroppar.

Vi håller med! Heja Asos!

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!