in

MODE: Streetstyle – vintervarm

Torsdag och streetstyle på Veckorevyn.com. Denna vecka kollar vi in hur de julshoppande fashionistorna klarar vinterkylan. Mer

img 0182 kopia

ELENA SVING, 22
Vad har du på dig?

– Blå gummistövlar från Stadsmissionen, tights från H&M och kappa från Monki. Väskan är från Beyond Retro, paraplyt har jag lånat av en kompis och leopardsjalen är mammas. I fickan ligger min Harry Potter-bok.
Handlar du mycket second hand?
– Ja, det gör jag! Bästa butikerna i Stockholm är La Principessa, Judits och Stadsmissionen. Senaste fyndet var gummistövlarna som kostade 200 kronor. Jag lägger runt 2 000 kronor i månaden på kläder.

3

SOFIA LINDQVIST, 15
Vad har du på dig?

– Skorna är från Din Sko, byxorna är underställsbyxor från Helly Hansen och skjortan är från Sand. Skinnjackan är från H&M och väskan Esprit.
Nästa inköp?
– En fin silvrig klänning från Indiska. Jag lägger runt 500 kronor i månaden på kläder och shoppar helst second hand utomlands.

4

JOHANNA ANDERSSON, 18
Vad har du på dig?

– Skor från Din Sko, strumpbyxor från H&M och kjol från Monki. Hattväskan köpte jag på precis på Lisa Larsson och den rutiga skjortan är också second hand. Pälsjackan (fuskpäls) har jag haft sedan jag var liten och den är köpt på NK:s barnavdelning, halsduken är från Indiska.
Vad önskar du dig i julklapp?
– Jag önkar mig modeböcker, modemagasin en smyckeshand, en parfym från Nina Ricci och en dator.

5

NICOLE KAVANDER, 19
Vad har du på dig?

– Lackskorna är från Skopunkten, strumpbyxorna från H&M och polotröjan är från Filippa K. Kappan är köpt i Notthing Hill, bältet är också från London. Baskern är köpt i Paris och väskan är Laura Clement/La Redoute.
Vad står högst upp på shoppinglistan?
– Högst upp på listan som jag faktiskt skrev igår står en vårkappa från Massimo Dutti. Jag lägger cirka 2 000 kronor i månaden på kläder. Senaste köpet var en svart pennkjol från H&M i ett satinliknande material.

emilie venseth

EMELIE VENSETH, 15
Vad har du på dig?

– Tröjan är köpt på Matilde, märket kommer jag inte ihåg. Jeansen är från Robin’s Jeans, skorna är från Kawasaki, mössan har jag köpt i Frankrike och både duffeln och halsduken är från Burberry.
Vad önskar du dig i julklapp?
– En gammal grammofon och en skrivmaskin vore inte helt fel!

andrea carlsen

ANDREA CARLSEN, 15 år
Vad har du på dig?

– Jag har på mig jeans från True Religion, T-shirt från Ed Hardy, tröja från H&M, kappan är Odd Molly, väskan har jag köpt på Zara på Malta och sedan har jag Uggs. Örhängerna har jag fått i present.
Vilka är dina favoritaffärer?
– I Stockholm är det nog nya Dry Lake/Establish på Humlegårdsgatan. Annars måste jag nog säga avdelningen CoopBarneys!

eliza lancelot

ELIZA LANCELOT, 15
Vad har du på dig?

– Både jeansen och den rosa tröjan är från H&M. Den lila tröjan är från Malene Birger, skorna kommer jag inte ihåg varifrån de är, och väskan är Miu Miu.
Ja, let’s face it. Du har en Cofferbag. Var fick du tag på den?
– Åh, hehe, min mamma beställde den för ett tag sedan från en amerikansk hemsida.

madeleine och maria

MADELEINE MARAKABI, 19 och MARIA LIDÉN, 19
Vad har ni på er?

Madeleine: Skorna kommer från Burberry, jeansen Filippa K, mössan från Polarn o Pyret, halsduken från Paul & Friends, väskan är från Jouels, skärpet är mammas gamla och jackan har jag köpt i Paris!
Maria: Skorna kommer från Le Coq Sportif, jackan har jag köpt på Mango och sjalen i Portugal!
Madeleine, vad var ditt senaste köp och vad tror du blir nästa?
– Senaste köpt var en klänning från Fröken Söt som jag köpte på Streets julmarknad. Nästa blir nog en resa, kanske till Vietnam…
Maria, har du några favoritaffärer?
Principessa och Pure vid Mariatorget.

fredrika sundqvist

FREDRIKA SUNDQVIST, 18
Vad har du på dig?

– Uggs, mössa från Herr Judiths, väska från Gucci, klänning, och skinnjacka från Zara, och halsduk, strumpbyxor och klocka från H&M.
Har du några second hand-smultronställen som du vill dela med dig av?
– Alla små på Pubs nya vintageavdelning är grymma!

LÄS OCKSÅ: Mysigaste koftorna