in

Jeansfrossa!

drag
Jeansfrossa!

Minusgraderna nalkas och de varma, bekväma jeansen känns helt rätt för vinterfrusna ben. VeckoRevyn spanar in de heaste jeansköpen just nu, och inspirerar dig till att matcha jeansen på bästa sätt!

Mer

2
4

x Långa utåtsvängda jeans med hög midja är perfekt om du vill skapa en illusion av långa ben.

x Vill du ge intrycket av kortare ben ska du välja en smal stuprörsmodell med låg midja. Ett tips kan även vara att rulla upp byxorna längst ner. 

x Om du köper jeans med mycket stretch kan det vara bra att gå ner en storlek eftersom jeansen kommer att töja sig och forma sig efter din kropp.

x Tänk på att nyinköpta och framförallt mörka jeans kan färga av sig. Undvik därför att gnida dig mot vita möbler innan du tvättat dem.

x Vill du göra snygga slitningar på dina jeans fixar du det enkelt med vanligt sandpapper. Undvik dock att göra hål mitt på knäna eller nedanför rumpan där dina rörelser gör att slitaget är som störst.

x Våga kontraster. Skira material är supersnyggt till grova och slitna cowboy-jeans.

x Gå lös i pojkvännens eller brorsans garderob. De pösiga pojkvänsjeansen är här för att stanna och matchas enkelt med dina vanliga toppar och koftor. Använd skärp om de är för breda i midjan och våga höga klädda klackar på fötterna.

x Gör egna jeansshorts. De absolut snyggaste jeansshortsen får du genom att klippa av ett par vida jeans och rulla upp dem till önskad längd. Fynda jeans på second hand om du inte vill offra något ur garderoben.

x Har du svårt att hitta jeans som passar? Prova jeanstights eller jeggings som de kallas. De är extremt töjbara, håller formen och passar alla storlekar. Det bästa av allt är att de ser ut som helt vanliga jeans.

3
jeans1
jrans2
jeans3

1. Klassiska stuprörsjeans från Lindex, 299 kr.
2. Ljusa, tonade jeans från Crocker, 599 kr.
3. Ljusa jeans med detaljer framtill från Topshop, ca. 550 kr.
4. Jeans i pojkvänsmodell från H&M, 399 kr.
5. Mörka jeans i rak modell från Topshop, ca. 500 kr.
6. Randiga stuprörsjeans från Monki, 400 kr.
7. Stuprör från Gina Tricot, 399 kr.
8. Slappa, lila jeans från Monki, 400 kr.
9. Svarta stuprör med mycket strech från Nudie Jeans, 999 kr.
10. Gråa jeans med knädetaljer från Gina Tricot, 399 kr.
11. Vida jeans i mörkblå tvätt från H&M, 299 kr.

shorts

VILL DU GÖRA DINA EGNA JEANSSHORTS? VeckoRevyns modebloggerska Frida visar hur du gör, steg för steg. Häng med i bloggen här!