in

Jeansdesignern tipsar: 3 steg till att hitta de perfekta jeansen – och 3 vanliga misstag alla gör

jeans hitta passform

Att köpa nya jeans kan vara en djungel – det är svårt, jobbigt och man tappar snabbt hoppet om att hitta det perfekta paret. Men det finns några saker att tänka på inför ett jeansköp som faktiskt kan underlätta en hel del. Mer

Veckorevyn.com har pratat med H&Ms jeansdesigner Ross Lydon, som snart släpper en helt ny kollektion, om vad man ska tänka på när man köper jeans.

Vilka är dina 3 bästa tips för att hitta jeansen som sitter perfekt?

  1. Den absolut viktigaste faktorn för att hitta de perfekta jeansen är att verkligen utforska. Prova så många olika passformer du hinner.
  2. Passformen på benen är inte den enda faktorn att ta hänsyn till. Höjden på midjan är också jätteviktig att tänka på, både för olika kroppsformer men även för komfort.
  3. Fokusera på detaljer som fickor och sömmen ovanför bakfickorna. De kan antingen framhäva drag eller dra till sig oönskad uppmärksamhet.

Vilka är de 3 vanligaste misstagen folk gör när de ska köpa jeans?

  1. Att man köper jeans som är trendiga, i stället för jeans som passar en.
  2. Att köpa jeans i fel storlek, antingen för små eller för stora. När man provar jeans ska de inte vara superlätta att dra på. Om de är det – gå ner en storlek. Midjan ska sitta tight, eftersom jeanstyg stretchas ut. En generell regel är att två fingrar ska få plats mellan midjan och jeansen.
  3. Att köpa ”skojiga” jeans. Enligt mig är de bästa jeansen enkla i designen och låter passformen och tvätten stå i fokus. Håll dig undan från överdesignade fickor och sömnadsdetaljer.

Vilka är höstens 3 hetaste jeanstrender?

  1. Omarbetade jeans med denim i två färger.
  2. Beskurna längder ovanför ankeln.
  3. Byxben som inte har en fåll, eller som är fransade.