in

”Jag tror på succé”

hm
"Jag tror på succé"

Japansk utmanare går ihop med svenska klädjätten i höst…

Mer

hm bild

Nästa stora designer för H&M är klar och höstens designkollektion skapas av ingen mindre än Rei Kawakubo, grundare av Comme des Garçons.
– Jag har alltid varit intresserad av balansen mellan det kreativa och det kommersiella. Detta är ett dilemma och det är en fascinerande utmaning att samarbeta med H&M eftersom det ger en möjlighet att dra detta dilemma till sin spets och försöka lösa det, säger Rei Kawakubo.

Kollektionen kommer att innehålla en dam- och en herrkollektion samt utvalda barnplagg. I kollektionen ingår också accessoarer och en unik unisexparfym.
– Rei Kawakubo har länge stått högt upp på vår önskelista och det känns fantastiskt att hon har valt att samarbeta med oss. Vi har oerhört stor respekt för Kawakubos modefilosofi som ifrågasätter modevärldens invanda mönster och vi beundrar hennes konstnärliga inställning till mode, förklarar Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare för H&M.
 
Världslanseringen av kollektionen kommer att ske i samband med öppningen av H&M:s andra butik i Tokyo i början av november.