in

Höstmode 2022: Säsongens finaste trender, accessoarer och plagg

stories 1
Bildkälla: & Other stories

Vilka färger, plagg och accessoarer gäller i höst? Vi har valt ut några favoriter i butikerna just nu. Mer

koplankar 1024x37

Vilket höstmode gäller i år?

Hösten är här och med det en rad nya trender att ta efter. Det ser ut att bli en höst med mycket glitter, paljetter och lack – men också med svarta kostymer, klassiska accessoarer och nygamla favoriter. För dig som vill satsa på färger i höst gäller det att slå på stort. Kombinera färgstarka toner av rosa och rött, eller investera i en paljettklänning med massa glitter, metallic och skimrande material. Här är några trender och färger som gäller i höst – och några favoriter du kan hitta i butikerna just nu.

Höstmode för dam 2022:

 • Kostym
 • Scarf
 • Quiltade jackor
 • Fuskpäls
 • Höga boots
 • Ribbat linne
 • Fransar

Höstens färger 2022:

 • Rosa
 • Rött
 • Glitter och paljetter
 • Metallic
 • Svart lack

1. Höstmode, trend: Glitter och paljetter

höstmode1

Glitter, paljetter och allt som skiner är tillbaka! I höstmörkret kan vi inte få för mycket av skira material, utsmyckningar och skimrande färger. More is more, men det är precis lika fint att matcha din paljettklänning med ett mer neutralt klädesplagg. Du hittar den här paljettklänningen hos & Other stories. Läs mer och köp här.

2. Accessoar i höst: Scarf

höstmode2

Höstens mest populära accessoar är utan tvekan scarfen. Lika fin att ha runt halsen som i håret, och den passar till både klänning, kostym eller som en minihalsduk till din quiltade jacka. Många second hand-butiker har ett stort utbud av olika scarfar, men det finns också en rad fina i butik just nu. Vad sägs till exempel om en svart- och beigerandig silkesscarf från Arket? Läs mer och köp här.

3. Höstmode, trend: Kostym

höstmode3

Kostymen är en återkommande trend som aldrig går ur tiden, men just den här hösten är den lite extra poppis. Att matcha kavajen med kostymbyxan är ett snabbt och enkelt sätt att se uppklädd ut, och passar lika bra på jobbet som på festen. Du hittar den här klassiska mörkblå kostymen i ullmix hos Cos. Läs mer och köp kavajen här och kostymbyxorna här.

4. Höstmode för dam: Quiltade jackor

höst4

Quiltade jackor har hängt med ett tag, och ska du bara köpa en jacka i höst ska du investera i en sån här. En klassiker som passar till det mesta! Dessutom är den lagom varm och passar precis lika bra på våren som på hösten. Du hittar den här svarta quiltade jackan med krage hos & Other stories. Läs mer och köp här.

5. Höstens färg: metallic

metallic

Metallic är tillbaka! Vem vill inte ha den här klänningen med silvriga paljetter från & Other stories, liksom? Lika fin att ha som klänning eller över ett par byxor (ja, kjol och klänning över byxor är också på väg tillbaka, lika bra att vänja er!). Läs mer och köp här.

6. Färg i höst: rosa

höst7

Ingen är gladare än vi att rosa gör comeback i år! Rosa verkar gälla i alla nyanser, material och konstellationer. Matcha med lysande röda nyanser, paljetter eller jordnära färger. Du hittar den här ljusrosa tjocktröjan i ullmix med krage och ballongärmar hos & Other stories. Läs mer och köp här.

7. Höstmode skor: Höga boots

höst5

I höst är det ju högre boots desto bättre som gäller. Chunky-modellerna gäller fortfarande, och gärna i skinande lack eller svart läder. Passar bra till klänningar, kjolar och tajta byxor. Du hittar de här skorna hos Arket. Läs mer och köp här.

8. Hösttrend: ribbat linne

höst6

En liten detalj som gör mycket! I höst gör du rätt i att rota fram dina ribbade linnen i garderoben. Satsa på en ljus färg och gärna ett som framhäver axlarna, som det ribbade linnet från Arket i bilden ovan. Läs mer och köp här.

9. Höstmode för dam: fransar

höst8

Fransar på väskor, fransar på byxor och fransar på tröjor. I höst blir alla plagg och accessoarer bättre med fransar på. Du hittar tröjan med fransar i strass (som också är extra poppis i höst!) hos & Other stories. Läs mer och köp här.