in

Hon är VeckoRevyns nya modebloggerska!

bild 3
Hon är VeckoRevyns nya modebloggerska!

Hon har stilkänsla, massor med fantasi och älskar att dela med sig av sina budgetknep! Spana in VeckoRevyns senaste VIP-bloggare Amanda Brohman…

Mer

amandadragare

Ända sedan Fyndigt by Frida valde att gå över till Modette.se har vi varit på jakt efter en ny modebloggerska – och nu har vi äntligen hittat henne! Amanda Brohman är på plats på Veckorevyn.com!

Hej Amanda, Vad ku latt du börjar blogga för VeckoRevyn! Hur skulle du beskriva din blogg för den som aldrig läst den förut?
När jag startade min modeblogg (för drygt 6 månader sedan) ville jag försöka visa att man kan vara smart och samtidigt vara grymt intresserad av mode och kläder! Jag upplever ofta att man behandlar modebloggare, eller tjejer som är intresserade av mode som om vi vore ytliga och dumma och det är vi inte. Då skulle inte modebranschen vara så framgångsrik som den är och det är något jag vill få fram i min blogg: att man kan ha råsnygga  kläder och ändå vara en smart tjej! Det är så min blogg är…

Vilket är ditt absolut bästa mode-budgetknep?
Att köpa ett plagg som man kan använda till i princip allt, som man kan göra om till mycket! Så gör jag hela tiden: jag har till exempel en spetsklänning från Monki som jag köpte när jag gick ut nian för 300 kr, sedan dess har jag använt den som kjol, klänning, tröja, ut & in och bak & fram. Det är en bra mode-budgetknep enligt mig: använd ett plagg till många kombinationer!

Hur har du gjort för att hitta din personliga (och supercoola!) stil?
Oj tack! Jag antar att jag har en väldigt personlig stil eftersom att mitt modeintresse inte har funnits hela livet, jag har alltid älskat konst i olika former men jag har aldrig ägnat mycket tid åt mode och skönhet förut. Det var först i nian jag började gilla att testa olika kläder, sätta på mig olika outfits och då misslyckades jag ofta, jag blev känd för mina knäppa kläder. Men sen lärde jag mig steg för steg hur man blandar de senaste trenderna med sin egen personliga stil, jag tror att det är dumt att stirra sig blind på vad modebloggare och kändisar har på sig – var personlig, det är det alla vill se! Ingen vill se en tråkig kopia av någon annan. 

Var får du all inspiration ifrån?
Jag får min inspiration från olika ställen, mest från mina kompisar som är grymt snyggt klädda – de är min inspiration, tror jag. Ja iakttar också mycket, folk på stan och på skolan sen snor jag deras idéer och gör de till mina egna, fast det är nog ingen som märker hoppas jag, haha! 

Vem är det som tar alla dina fina dagens outfit-bilder?
Jag har tur som har en massa fotointresserade människor omkring mig. På vardagar tar oftast mina kompisar mina bilder och på helger är det pappa, han är också riktigt duktig!

Ta mig direkt till Amandas blogg!

Namn: Amanda Bränström Öhman, (Brohman är Amandas bloggnanm)
Ålder:
16 (fyller 17 år i mars)
Bor:
I Umeå
Gör:
Går första året på en samhälls/kulturlinje på ett gymnasium i Umeå, bloggar om mode på fritiden. 
Bloggadress:
blogg.veckorevyn.com/amandabrohman

SENASTE KLÄDINKÖP: En spetskjol från Monki, riktigt fynd på rea för 80 kr!

BÄSTA PROMENAD: Det finns en strand och en skog nära vårt hus och där älskar jag att gå, det är perfekt! Så lugnt och underbart och jättefin miljö att fota i dessutom!

FAVORITLYXARTIKEL: Det är väl mina favoritparfymer Chloé  och Miss Dior , de är rätt dyra men underbara! Och kläder från Acne, får inte nog av deras coola design!

MODE JAG ALDRIG VILL SE IGEN: Det mode som var på 90-talet, typ magtröja och långa läderrockar – känns inte så smickrande. 

SENASTE IMPULSKÖP: En jacka från vintage-avdelningen på Weekday, det är oftast på second-hand/vintagebutiker jag impulsköper, det är där man kan fynda!

GODASTE GODISET: Jag är galen i chocklad av alla sorter! Och sura saker, typ bubbelgumsflaskor eller vad de heter. 

LYSSNAR PÅ: Väldigt blandat: allt från The Kinks och The Kooks till Florence and the machine och Oskar Linnros.

GILLAR PÅ WEBBEN: Facebook, Twitter och Lookbook.

BRA GÅ-BORT-PRESENT: Något personligt och fint.

DOLD TALANG: Oj jag vet inte, jag älskar att sjunga!

LÄNGTAR EFTER OFTA: Det varierar, just nu längtar jag enormt mycket till sommaren