in

Hett plagg våren 2016 – mockajackan

mockajackor drag

Vårsol, torr asfalt och en mjuk mockajacka. Den gamla favoriten har återvänt! Fråga farfar om han har en härlig vintagevariant att låna ut eller ta en dag på stan för att leta efter den perfekta mockajackan – det är värt det! Mer

En gammal favorit har återvänt, mockajackan. De mest populära färgerna är konjaksbrun och svart. När det kommer till själva modellen på jackan är utbudet brett. Långa, korta, breda, figurnära, over-sized…Listan kan göras lång och det är ingen specifik modell som är ”den rätta” i år, utan här får man pröva sig fram och välja den som faller mest i smaken. Här hittar ni åtta varianter på mockajackor för våren 2016.

[adSpace]jackor mocka VÅR 2016

1   2   3   4   5   6   7   8

Mockajackan har ett brett användningsområde

Mockajackan kan användas som både ytter- och innerplagg. En längre mockakappa gör sig bra en kyligare vårdag, över ett par jeans och med ett par tuffa kängor till. En kortare figurnära variant över en klänning eller t-shirt fungerar bra inomhus. Precis som att jackan passar både ute och inne är den också användbar såväl till vardags som till fest. Klackar, boots och sneakers styr känslan i looken, så tänk på att matcha rätt skor till jackan utifrån tillfället i fråga.

Arbeta med färger

En konjaksfärgad jacka över en ljusgråa topp och vita byxor skapar en trendig vårlook, medan svarta och mörka färger är mer stilrent och tidlöst. Det är snyggt att arbeta med kontraster men också häftigt att köra monokromt. Spana in de här looksen för inspiration!

jackets inspoBildkällor kollage:  A B C D E F