in

Fynda smart på mellandagsrean

emmavictoria
Emma och Victoria ger dig de bästa fynd- och shoppingtipsen inför mellandagsrean.

Nu är det dags att vässa armbågarna och ge sig ut i fynddjungeln. VeckoRevyn bad Expressens moderedaktör Emma Danielsson och Bubblerooms stylist och modebloggare Victoria Törnegren dela med sig av sina bästa tips inför mellandagsrean.

Mer

Vad är det viktigaste att tänka på när man ger sig ut i trängseln?

Emma: Räkna med köer och trängsel så se till att rusta dig med bekväma skor och plagg som går lätt att ta på och av i provrummet. Sedan kan det vara bra att göra upp en plan i förväg. Kanske är det något som fattas i din garderob eller något särskilt plagg du har haft ögonen på hela säsongen?

Victoria: Klädmässigt bär jag hellre klackar på golfbanan än på mellandagarna. Jag brukar klä mig bekvämt och enkelt, då det oftast slutar med att man provar vissa plagg framför butikens allmänna speglar då köerna till provhyttarna är på tok för långa för mitt tålamod.  

Hur vet man att man har gjort ett bra fynd?

Emma: Har du hittat ett snyggt basplagg i bra kvalitet som dessutom sitter helt perfekt så är det bara att gratulera!

Victoria: När man hade/eller åtminstone funderat på att köpa ett plagg till fullt pris.

Vilka plagg ska man leta efter?

Emma: Håll utkik efter klassiska plagg och accessoarer i bra kvalitet som dunjackor, den lilla svarta, klassiska pumps, stickade tröjor och skinnväskor. Sådant kommer du garanterat kommer att få mycket användning för under lång tid. Och är det någon gång du ska handla en dyr märkesväska så är det på rean!

Victoria: Material som skinn och denim. 

Vad ska man helst undvika?

Emma: Snabba trender tröttnar man lätt på så undvik den gångna säsongens största trender, de kommer förmodligen inte att kännas lika intressant när vårens nya trendplagg släpps i butikerna. Och handla inte bara för att det är billigt, själv försöker jag bara köpa sådant jag blir helt förälskad i oavsett om det är rea eller ej.

Victoria: Man ska akta sig för det som är nedsatt mest, för det brukar ofta vara sånt man aldrig skulle funderat på att köpa innan. Ett tips är att köpa sådant man tänker sig kunna använda imorgon, och inte köpa saker som man tror sig kommer använda ”någon gång”, för den dagen brukar sällan komma.  

Vilka är dina personliga favoriter när det gäller shopping på mellandagsrean?

Emma: Jag fyndar ofta på internationella webshoppar som shopbop.com, pixiemarket.com och brownsfashion.com. Men det brukar även bli ett besök till Mrs H, Acnes, Whyreds och Nathalie Schutermans rea.

Victoria: Jag får lätt panik i folkmassan, så jag höjer webbshopparnas rea till skyarna. Vilken rea Acne än har, burkar man hitta många favoriter till ett rejält pressat pris. 

Vad är ditt bästa respektive sämsta reafynd?

Emma: Jag köpte en svart kort klänning från Alexander Wang på 70% rea hos Mrs H. Den är klassisk men känns väldigt lyxig så jag kommer nog aldrig att sluta använda den. Sämsta fyndet är mina Anya Hindmarch-stövlar från samma butik. De fanns inte i min storlek men eftersom jag blev totalt kär i dem så gjorde jag det klassiska reamisstaget att köpa dem i en storlek för liten och självklart var de alldeles för obekväma att gå i.

Victoria: Bästa är min skinnväst från Gina Tricot som jag egentligen använder för ofta. För 50 kronor blev den min! Sämsta måste vara en av alla nyårsklänningar man tror sig hitta på mellandagarna, men det slutar med att dom bara hänger.  

Psst! Veckorevyns VIP-bloggare Amanda Astor har, precis som Emma, också en storleksmiss att berätta om…